1. Uniek van de Groenheuvel

Een zeer  mooi  en sterk hengstveulen dat extra kan draven en zich keer op keer goed presenteert. Daarnaast veel sport in de afstamming en super karakters in zowel de moeder- als de vaderlijn.  Alle pony’s uit de stam zijn mooi in de eindmaat.

Moederlijn:  Uniek komt uit moederlijn van de legendarische Valerina die de grootmoeder is van Daisy (zie afstammingstabel). Valerina is moeder van minstens zes gekeurde zonen waaronder Derbino, Dancer, Domingo, Domino Dancing, Dancing Fox, Parino B. Haar zoon, Domingo, is vader van topvererver en meervoudig Europees kampioen Dressman. Haar andere zoon, Dancer, is dan weer vader van topvererver en Europees Kampioen Golden Dancer. Derbino zien we terug als grootvader van o.a. topvererver en eveneens meervoudig Europees Kampioen Dornik B. Topverervers als Don’t Worry en Champion De Luxe voeren deze Valerina in hun pedigree. Verscheidene van Valerina’s dochters en kleindochters werden zelf ook meervoudige hengstenmoeders. De hengsten Genesis B, De Angelo B, Campari W, Ganesh, zijn hiervan enkele voorbeelden. Met zo’n stam blijft het succes ook in de jongere generaties naar boven komen:

  • Bon Jovi (Boomer x Daisy) Bundessiegerhengst Springen in 2007.
  • Imke Van De Groenheuvel (Nantano x Daisy) nationaal dagkampioen BRP in 2008
  • Jade Van De Groenheuvel ( Calipso x Daisy) nat. dagkampioen BRP 2009, spr.1,10- 1,20
  • Lars Van De Groenheuvel (Vedet x Daisy) gekeurde dekhengst spr. 1,15
  • Mandor Van De Groenheuvel (Top Balino x Daisy) int. dressuur op 7-jarige leeftijd
  • Nette Van De Groenheuvel (Top Balino x Daisy) werd nat. vrijspringkampioen 2012
  • Nienke Van De Groenheuvel (moeder van uniek) behaalde hier de 2de plaats

Hoewel de stam dus vooral bekend is omwille van de uitstekende dressuurresultaten kunnen deze pony’s ook goed springen.

Vader:   De jonge hengst Quint Van De Groenheuvel was de kampioen van de  hengstenkeuring 2015! In mei van dit jaar behaalde Quint de titel bestgaande rijpony.   Quint behaalde zeer goede cijfers voor zowel zijn exterieur, dressuur en springen. Hiermee onderstreept hij opnieuw zijn uitzonderlijk talent voor zowel dressuur als voor springen. Hij won het algemeen klassement waardoor hij dus ook kampioen was van de reeks 4 en 5 jarigen.  Kortom deze jonge hengst heeft alles in zich om in de voetsporen van zijn bekende voorouders te stappen

1