10. Don Sanchez SHN

Van de tophengst Don Schufro krijgt men niet elke dag een hengstveulen aangeboden. Don Sanchez SHN combineert de prestatiegenen van Don Schufro met het moderne exterieur van Bretton Woods. Opvallend is dat wereldvererver Donnerhall ook nog via de moeder 2 maal terug te vinden is via De Niro en Davignon I. Dressuurgenen ten top in dit hoogbenige sterk hengstveulen.

Moederlijn: De moeder van dit veulen stamt af van Bretton Woods die zelf ondertussen tot op Inter 1 niveau gevorderd is. Bretton Woods komt uit de merrie Annabel (v. De Niro) die de hoogste dressuurindex heeft in Nederland. Ze liep zelf als 3 jarige merrie een zeer goede merrietest (kreeg de hoofdpremie ) en was daarmee één van de beste merries van haar lichting. Haar moeder gaf reeds verschillende sportpaarden tot op GP niveau.

Vader: De 171 cm metende imponerende koffievos Don Schufro, hoeft zo langzamerhand niet meer uitgebreid te worden voorgesteld. Hij heeft zijn stempel op de hippologische wereldkaart gezet. Hij is vader, grootvader of overgrootvader van een zeer groot aantal paarden die goede resultaten behalen bij keuringen of op de wedstrijdbaan. Sinds 2016 is zijn dochter Weihegold onder Isabell Werth vaandeldraagster. Don Schufro heeft meer dan 30 overwinningen en plaatsingen in de Grand Prix’s op grote wedstrijden op zijn naam staan, hij was 10 keer de nr. 1 van de FN fokwaardeschatting in Duitsland en staat in de top 10 op de WBFSH-lijst voor dressuurhengsten.

Hengst – 07/04/2018 – Vos
Fokker: Nicolas Neirinck

BTW PLICHTIG