10. Queen V

Een sterk en correct merrieveulen dat zich zeer taktmatig weet te bewegen. Komt uit een goede stam met internationale paarden en het Olympisch paard Renzo. Een veulen met veel hals in de zeer gewilde koffievos kleur.

Moederlijn: Elka is ook de moeder van de BWP gekeurde hengst Mac Donovan (v. Sir Donovan). Andere nakomelingen van deze merrie behaalden goede resultaten in de BWP aanlegtesten. Verder in deze stam vinden we de voor Oldenburg gekeurde hengst Don Renzo (Don Schufro x Wendekreis) en het Olympische paard Renzo (Galm) (v. Wenderkreis). Sissy (v. Remondo) liep lichte tour niveau.

Vader: Sean Connery is het typevoorbeeld van een hengst die het doet in de ring. Hij was kampioen als 3 jarige op het hannoveraner kampioenschap, hij was reserve kampioen op het Duitse “Bundeschampionat” als 6 jarige. Hij eindigde tweede op het Oldenburgs kampioenschap voor jonge paarden in de Prix St Georg en liep als 8 jarige Intermediair. Hij draagt de genen van topverervers Sir Donnerhall I, Rotspon (v. Rubinstein) en Weltmeyer. Uit de stam van Sean Connery komen ook de hengsten World Diamond en Weltjunge.

10