11. Quinte ter Ille

Een mooi en imposant hengstveulen met zeer veel présence, wat hem later in de dressuurring zal doen opvallen. Eén van de topveulens van deze collectie met extra beweging en een mooi model. Het degelijke van Duitsland gecombineerd met het mooie uit Nederland.

Moederlijn: Barina – Peternella is een dochter van Tuschinski Deze zoon van Krack C staat bekend om zijn mooie nakomelingen die veel trit in de benen hebben. Tushinski heeft daarbij ook Lichte tour niveau gelopen. Grootvader Krack C was onder Anky van Grunsven actief in de dressuursport op het aller hoogste niveau. Van moederszijde stamt Barina Peternella uit de oude Nederlands fokfamilie 36 die teruggaat tot 1924. De Pion dochter Arina is de moeder van bijvoorbeeld Harina Peternella (fokwaarde dressuur 146) en Iris Peternella (fokwaarde dressuur 131) en de grootmoeder van Diamand – Peternella (fokwaarde dressuur 152). Grootmoeder Marina is ook de moeder van het 1.40 springpaard Crystal 15. De moeder Barina – Peternella is ook de moeder van Ostella Ter Ille (v. Sixth Sense) die elite werd op het nationaal veulenkampioenschap 2014.

Vader: Sir Donnerhall is een topvererver van de jongste jaren. Hij bevestig tzijn uitzonderingspositie in de fokkerij steeds meer,met maar liefst 80 gekeurde zonen. Hij werd op de Oldenburgse keuring een 1ste premie hengst. Zijn hengstenproeven legde hij af met record cijfers met op alle basisgangen cijfers tussen de 9,0 en 10,0. Daarbij kreeg hij voor ‘Rittigkeit’ een 9,5. Sir Donnerhall werd nadien Oldenburgs Landskampioen 2005 in Rastede en hij won ook de 70 dagentest in Adelheidsdorf met de hoogste cijfers die tot dan toe ooit gegeven waren. Als Bundeskampioen en vice-wereldkampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden in 2006 maakte hij duidelijk dat er meer dan voldoende sport aanleg in zijn genen verankerd zijn. Het bewijs is vandaag bekend: meer dan 80 goedgekeurde zonen en talrijke kampioenen onder zijn nakomelingen. Wellicht wordt Quinte ter Ille één van zijn volgende kampioenen.

11