11. Ronda

Een mooi en imposant merrieveulen met een correct model, hele mooie bovenlijn veel kracht en een correct fundament. Ze herinnert aan haar succesvolle broers die eerder hier bij de beste veulens van onze collectie behoorden.

Moederlijn:  Moeder Fatinitza komt voort uit een van de betere Westfaalse merrielijnen. Haar vader Florentino (Feuerglanz x Argentinus) werd in 2001 premiehengst op de Westfaalse keuring. Hij legde zijn ‘Hengstleistung’, of 100-dagentest af met uitstekende cijfers en werd daarmee “reservesieger”. Ondertussen springt hij op het hoogste niveau in de USA.
Fatinita zelf bracht 5 veulens voort, die stuk voor stuk hoge plaatseringen behaalden op veulenkeuringen. Vorig jaar was Prittchard één van de toppers van onze veiling, aangekocht door een professionele dressuurstal. De volle broer van Prittchard staat in opleiding voor de dressuursport. Grootmoeder Pasadena I (v. Pavarotti van de Helle x Ramiro Z) is de volle zus van de gekeurde hengst Primeur ’s As, en de moeder van de gekeurde hengstConetti. Overgrootmoeder Rigolette is moeder van in totaal 4 gekeurde hengsten. Kortom een moederlijn die garant staat voor model, beweging en sportprestaties

Vader :  For Final vertegenwoordigt al weer de volgende generatie als één van de eerste gekeurde zonen van de Oldenburger stempelhengst For Romance. For Final is een zeer moderne edele hengst die een zeer goede hengstentest afgelegd heeft (score 8,46). Hij heeft niet alleen een zeer goede draf in huis maar kan ook nog eens uitstekend stappen en galoperen. Via Dimaggio voert hij langs moederszijde ook voldoende prestatie bloed. Via Dimaggio komt wellicht ook nog een extra portie “go” en “rittigkeit”.
De eerste veulens van For Final worden dit jaar geboren en Ronda is daar 1 van.