11. SONNIK G

Sonnik – G is een schitterend gemodelleerd hengstveulen uit één van de beste dressuurstammen van België. Dit veulen vertoont de elegantie en het bloed wat via zijn overgrootvader Lauries Crusador XX ingebracht is, en de kracht en de beweging die zowel vanuit de moederlijn als vanuit de vader komen. Kortom: een hengstveulen dat niet mooier gemodelleerd kan zijn, uiterst modern met een opvallend goed achterbeen in de beweging. Een kandidaat voor de hengstopfok.

Moederlijn: Moeder is een dochter van Grand Prix sporthengst Diamond Hit die destijds sterk presteerde onder Emma Hindel. Diamond Hit (die uit de zelfde moeder stamt als Sandro Hit) is één van de beste De Niro zonen in Duitsland. Hij had enkele jaren geleden zeven deelnemende nakomelingen op het WK jonge paarden In Verden. Laurie – G is een opvallende verschijning met drie buitengewone goede bewegingen. Soepel en sterk vanuit de achterhand komende bewegingen is een kenmerk van Diamond Hit. Dit is dezelfde stam als cataloog nummer 10. Interessant om weten is dat Laurie – G de zesde moeder op rij is die röntgenologisch gezond bevonden is. Verder uit deze stam :

• Parodie van de Wateringhoeve v. Donnerhall,2 X kampioen van Frankrijk niveau G P
• Kaprice van de Wateringhoeve: 5 x kampioen van België exterieur, Sport : niveau Z2 LRV
• Donnerheist van de Wateringhoeve: v. Donnerhall, goedgekeurd in Australië
• Tequilal van de Wateringhoeve v. Weltmeyer II, succesvol lichte tour met Els Michiels
• Robic van de Wateringhoeve v Weltmeyer II, succesvol Canada lichte tour
• Rubin van de Wateringhoeve, v. Rotspon, goedgekeurde hengst in Westfalen, succesvol Grand Prix in USA • Gorky G, v. Laudabilis, succesvol lichte tour met Ingrid Daeleman
• Gloria van de Wateringhoeve, v. Laudabilis succesvol lichte tour met Els Michiels
• Lorenzo Van de Wateringhoeve winnaar van verschillende proeven Intermediaire 1 in Amerika

onder Marta Anlot en Chelley Van Den Nest.

Vader: Zonik was tijdens zijn goedkeuring kampioen van Denemarken en hij won ook de finale voor vierjarige dressuurpaarden op het Deens Kampioenschap met een gemiddelde van een 9,3, waaronder een 10 voor de draf. Ondertussen is hij uitgegroeid tot het kampioenschapspaard van Edward Gall op relatief jonge leeftijd. Zonder tegenslag zal hij dit jaar in het Nederlandse team op het WK aantreden. Deze resultaten komen natuurlijk ook door zijn mooie afstamming (Zack x Romanow x Don Schufro), een combinatie die perfect aansluit bij de moederlijn van Sonick G.

Hengst – 24/04/2018 – Bruin
Fokker: Jozef Govaerts