12. Qilling Glamour de Tamise

Een sterk en correct merrieveulen, met een mooie bovenlijn en met goede bewegingen. De kracht van Glamourdale in combinatie met de souplesse vanuit Oldenburg.

Moederlijn: Moeder Elfenkiller heeft een ongeval gehad en is daardoor niet in de sport uitgebracht. Elfenkiller komt uit een interessante Duitse moederlijn. Haar moeder Esperanza was succesvol tot op M-niveau en heeft dit kunnen combineren met de fokkerij. Esperanzo is de moeder van het succesvolle juniorenpaard Sandro’s Diamond. De volle broer van Esperanza is de goedgekeurde hengst Rohjuwel (v. ) die succesvol was in de internationale lichte tour onder Helen Langenhanenberg. Twee andere volle broers hebben gepresteerd tot Z2 niveau. Ook de bekende fokhengst Rosario (v. Rubinstein) komt uit deze stam. Hij is de halfbroer van Esperanza.

Vader: Glamourdale is de kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verichtingstest 2014. Glamourdale is een mooie hengst met veel talent voor het zware werk en een opvallende gallopade. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries. Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.

12