12. Sonnefee EG

Een sterk en correct merrieveulen, met een mooie bovenlijn en met goede bewegingen. De kracht en de souplesse van Don Deluxe in combinatie met de elegantie van Sunny Boy en één van de beste prestatiestammen in de dressuur.

Moederlijn:  Sonnenfee stamt uit de bekende nafok van de merrie Jellen. Uit deze stam komen ook de BWP gekeurde hengst Mac Donovan (v. Sir Donovan) en de voor Oldenburg gekeurde hengst Don Renzo (Don Schufro x Wendekreis). Andere nakomelingen van deze merrie behaalden goede resultaten in de BWP aanlegtesten.
Verder in deze stam vinden we ook het Olympische paard Renzo (Galm) (v. Wenderkreis).
Sissy (v. Remondo) liep lichte tour niveau. Viana van de Bergen was ook al grootmoeder van een top veilingveulen (Indira Viana) wat voor € 37.000,- verkocht werd in 2013.

Vader :  Don Deluxe was de kampioen van de Oldenburger hengstkeuring in 2013 waar hij voor een fenomenaal bedrag (960.000 euro) aangeschaft werd door Helgstrand Dressage in Denemarken. In 2015 won Don Deluxe de henstenproeven in Denemarken en ondertussen wordt hij verder afgericht richting de grote dressuursport. Don Deluxe is een hengst met opvallend veel souplesse en afdruk. De eerste nafok lijkt uitstekend.