12. Sultan van de Rheinhoeve

Met dit veulen hebben we nogmaals een Secret in de collectie en ook hier valt de losgelatenheid die vanuit grootvader Sezuan komt sterk op. Het veulen kan gemakkelijk schakelen waarbij het voldoende op het achterbeen blijft. Ook de mooi bergop gesprongen galop valt op. Via de sterke Daddy Cool en Romancier hebben we gewaardeerd dressuurbloed in de moederlijn.

Moederlijn: Dit veulen komt een een mooie dressuurstam. De grootmoeder Florell is Elite merrie. Verschillende nakomelingen van haar heben een staatspremie of een verbandspremie bekomen. De halfzus van grootmoeder Florell – Rosenfee – is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Sancisco ( Sandro Hit x Rohdiamant) en de grootmoeder van de goedgekeurde hengst San Doncisco (Sandro Hit x Donnerhall). Beide hengsten werden voor hoge prijzen verkocht op de veling in Vechta ( +-500 000 Eur) en zij presteren zeer goed in de sport.

Vader: Secret was vorig jaar wellicht de meest besproken hengst wereldwijd door zijn spectaculaire optreden op verschillende shows en wedstrijden. Als zoon van de 4 voudig wereldkampioen bij de jonge paarden Sezuan werd er zeer veel van deze hengst verwacht. Hij heeft de verwachtingen die in hem gesteld werden ook waargemaakt door een podiumplaats op het Bundeschampionat. Dit jaar worden de eerste veulens verwacht en de eerste indrukken zijn positief met o.a. drie veulens in onze collectie van dit jaar. De veulens lijken zeer losgelaten te kunnen bewegen wat wellicht een invloed van Sezuan is.

Hengst – 23/05/2018 – Vos
Fokker: Willy Boeckx