18. Sjarel van ‘t Nachtegalehof

Een fantastisch hengstveulen dat alles mee heeft: formaat, uitstraling, correct fundament, een top exterieur met een opvallend mooie bovenlijn, veel front en dan nog eens extra bewegen. Daarbovenop komt hij uit een moeder die lichte tour gelopen heeft en daarachter een top prestatie stam. De moeite waard om als hengst opgefokt te worden.

Moederlijn: Moeder Edelroos is een dochter van de Grand Prix hengst Rubin Royal die zelf uit de bekende dynastie van Rumirell komt en de volle broer is van verschillende goedgekeurde hengsten waaronder Blue Horse Romanov. Rubin Royal staat in de top tien van de beste dressuurverervers ter wereld en stond zelfs een tijd op plaats 1. De merrie zelf liep op lichte tour niveau voor ze in de fokkerij ingezet werd. Edelroos komt uit één van de succesvolste Belgische merrielijnen, met maar liefst 15 paarden die 1.45m en meer springen. Edelroos is eveneens de moeder van Merel, die onlangs verschillende keren de 6-jarige open dressuurreeks won in de LRV.

Vader: Elitehengst Don Olymbrio (Jazz x Ferro), stamt uit één van de succesvolste Nederlandse merrielijnen. Don Olymbrio blijkt bijzonder talentvol in de moeilijke dressuuroefeningen, en werd op 9-jarige leeftijd reeds 4e in de Grand Prix in Aken. Don Olymbrio is ook in de fokkerij succesvol en leverde inmiddels meerdere goedgekeurde zonen.

Hengst – 01/05/2018 – Vos
Fokker: Pieter en Miet Foets