15. Safari de Mardena

Die mooie bruine merrieveulen komt ook uit een moeder die ook al in 2014 al een goed veilingveulen bracht. Dit veulen overtuigt in beweging en model. Vader Fahrenheit treedt meer en meer op de voorgrond als vererver, onder andere recent door een veulen in de top-10 van het Duits kampioenschap te presenteren. Safari behaalde een 2de plaats (82%), bij de provinciale keuring van Moerbeke en werd dus geselecteerd voor het toekomend Nationaal Veulenkampioenschap.

Moederlijn: Moeder was premie merrie in Duitsland maar nu opgenomen in het BWP-stamboek. Ze is een dochter van de Westfaalse Pràˆmienhengst Riccio(v.Riccione), die finalist was bij de vijfjarigen op het WK Verden 2006 en een fokwaarde dressuur heeft van 146 punten. Rocca is ook de halfzus van 5 gekeurde hengsten en 19 Staatspremie-merries. Langs moederszijde leverde haar grootmoeder Angelique zelf ook verscheidene Staatspremie-merries en de goedgekeurde hengst Sydney(Sambuco). Angelique is de zus van Antine (moeder van Rubinstein I). Dit is dus de beroemde stam van Alehrich, Rembrandt en Amon. Rocca was succesvol gestart met haar amazone Karin Arntz uit Kleve bij de 4-jarigen in Duitsland, doch wegens een ongeval in 2011 werd zij ingezet voor de fokkerij, en met succes ! Zij is nu al moeder van 1 premiehengst(Rheinland) en 4 eerste-premie merrieveulens(BWP). Vorig jaar werd haar veulen Rapidash(For Romance) Eliteveulen in de top 5 op het Belgisch Kampioenschap.

Vader: Fahrenheit heeft het voorbije jaar zijn sportieve carriè€re voortgezet met goede resultaten op S-niveau onder Leif Hamberger. Hij was al jonge hengst al opvallend en is dit altijd gebleven Zijn vader Fidertanz begon was in 2004 als kampioen van de keuring in Westfalen. Ook hij loopt ondertussen Grand Prix. De moeder Daylight Dance is een dochter van De Niro die ondertussen al meer dan 60 gekeurde zonen heeft en als 8 jarige al Grand prix liep. In 2008 werd hij tot Hannoveraanse Hengst van het jaar verkozen. Fahrenheit debuteerde in 2010 in de fokkerij, het liep meteen goed. Op de veiling in Riedlinger leverde hij hij duurste veulen (16.000 euro), en won een merrieveulen het kampioenschap in Heidenrod. Sindsdien laten zijn nakomelingen van zich horen. Er werden er verschillende geselecteerd voor de Elite-veiling in Verden. In 2016 leverde hij het kampioensveulen van de finale Duits veulenkampioenschap in Lienen en gaf hij een eerste gekeurde zoon in Hannover: Flynn. In 2017 was ook een Fahrenheit zoon geselecteerd voor de hengstenkeuring in Westfalen. Kortom Fahrenheit is een blijver in de fokkerij. Fahrenheit is goedgekeurd bij maar liefst 7 stamboeken !

Merrie – 28/04/2018 – Bruin
Fokker: Christophe Martens

BTW PLICHTIG