13. Fandango JM

Een mooi en correct bruin hengstveulen, uit een moeder die zelf grand prix gelopen heeft met een perfecte afstamming. Een aanwinst voor elke sportstal en fokkerij.

Moederlijn: De moeder Talinta heeft haar talent niet van vreemden. Via Jazz x Ulft heeft ze hét sportpedigree van Nederland bij uitstek meegekregen. Ulft komt via zijn zoon Ferro en diens zonen en via diverse moeders terug in tal van Grand Prix dressuurpaarden.
Talinta zelf is succesvol gereden op Grand prix niveau en behaalde overigens ook verschillende predikaten in diverse stamboeken, Elite bij het KWPN, Elite bij het Oldenburger verband en het gezondheidslabel en prestatielabel bij BWP.

Vader : Fairytale is één van de vele jonge zonen van Lord Leatherdale die in Nederland een eigen hengstenlijn weet op te bouwen en die in 2012 in Nederland ook al de verrichtingstopper dressuur Everdale bracht. Moeder Aïda is een dochter van Negro, vader van tweevoudig Olympisch goud winnaar Valegro. Negro is preferent verklaard en komt met deze titel in het exclusieve en unieke rijtje der “allergrootsten”. Aïda’s moeder, de Oldenburgse topmerrie Ballerina II (Don Gregory v.Donnerhall), is een volle zus van Don Ruto (vader van o.a. de Toppaarden Don Jovi, Don Jeroen, Zidhane, Nip Tuck) en is gefokt uit de wonderschone merrie Ballerina I (v.Rubinstein x Matador x Carajan x Hirtensang). De Hirtensang merrie “Blitzrot” is grootmoeder van de Nederlandse top dressuurpaardenvererver nr. 1 Doruto en behoort tot het kleine selecte groepje top merries die na de WO II verantwoordelijk waren voor de doorstart van de Trakehner fokkerij in Duitsland. Deze sensationele moederlijn gaat terug op de zeer belangrijke en invloedrijke Trakehner stam 16a, die o.a. de hengsten: Doruto, Royal Doruto, Don Ruto, Buddenbrock, Benz, Bernstein etc. voortbracht.