13. Nesquick

Nesquick is een charmant bruin merrieveulen van de jonge vererver Borsalino uit een merrie van Negro X Jazz. Nesquick is sterk gebouwd met een zeer mooie bovenlijn en een goede bespiering. Zij heeft een klein hoofdje en een vriendelijke uitstraling.

Moederlijn: Moeder Dhara is een dochter van de dressuurvererver Negro die we als vader van Valegro niet verder moeten voorstellen. Ze liep zelf succesvol in de sport onder Conny Claessens die met haar als 3 jarige en 4 jarige al diverse aanlegtest won. Ook op exterieurkeuringen was ze winnares. Grootmoeder Veronica werd enkel ingezet in de fokkerij maar ze is wel de volle zus van Tebaldi die Grand Prix loopt in Nederland onder Marjolein Bac. Haar eerste veulen loopt momenteel ZZ in Nederland en Duitsland. Haar veulen Dhara (v. Negro) werd meerdere malen regionaal kampioen en werd tweede in de Corsendonk Cup, één van de BWP aanlegtesten voor jonge dressuurpaarden.

Grootmoeder Pirola van het Bloemenhof is ook de moeder van het dressuurpaard Ferrucio (v. Wynton).

Vader: Bosalino was de kampioenshengst van Westfalen in 2014. Hij won nadien zijn 30-dagen test en zijn sporttest Een hengst met een mooi type, uitstraling, en beweging. Borsalino komt uit de laatste jaargang van de veelbelovende Jazz zoon Boston die bij Isabel Werth in opleiding stond. Borsalino’s moederstam is meermaals succesvol geweest en leverde diverse sportpaarden. Moeders vader Fidermark was succesvol op GP niveau. De grootmoeder leverde onder Christoph Koschel de GP succesvolle Rostropowitsch. Bijzonder is ook dat de stempelhengst Furioso II, die de moderne paardenfokkerij in grote mate beïnvloed heeft, drie maal in de afstamming van Borsalino voorkomt.

Merrie – 30/05/2018 – Bruin
Fokker: Conny Claessens