13. Quintus – M

Een mooi en bloedgemaakt hengstveulen met zeer veel expressie en snit. Beweegt zeer gesloten en lichtvoetig met een goed achterbeengebruik, maakt front op de goede manier.

Moederlijn: Cvradin is een dochter van niemand minder dan de merrie Vradin (Gribaldi x Michelangelo) die hier in 2013 de titel van Belgisch kampioen veroverde met Simon Missiaen. Vradin, heeft met veel succes internationaal grand-prix dressuur gelopen. Topprestaties werden onder andere geleverd in 2012, toen de CDI van Pompadour gewonnen werd. Een ander memorabel hoogtepunt was de 11de plaats in de grote finale te Aken met 73,65 % in de free style. Succes komt niet vanuit het toeval want Vradin stamt zelf uit één van de meest succesvolle stammen van Nederland namelijk de Bottie-stam. Uit deze stam zijn talloze goedgekeurde hengsten gekomen, internationale sportpaarden en keuringskampioenen.

Vader: Apache heeft vanaf de start van zijn carriere niemand onberoerd gelaten. Met zijn bloedmooi model en fantastische bewegingen kreeg hij vele fans. Na zijn goedkeuring won hij diverse hengstencompeties en jonge paarden wedstrijden met scores tot 10,0. In 2012 als 7 jarige werd hij kampioen lichte tour in Nederland. Afgelopen winterseizoen debuteerde hij op Grand Prix niveau. Recent haalde hij een 2de plaats met 75,78% op het CHIO in Rotterdam. Ook in de fokkerij deed Apache van zich spreken met nakomelingen die veel van hun vader hebben. Zo was Apache vader van maar liefst 11 zonen op de hengstenkeuring in de 2e bezichtiging in2015, waarvan er 5 een uitnodiging kregen voor het verrichtingsonderzoek. In 2016 had hij wederom 9 zonen op de keuring en weer 5 uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.Apache leverde ook de kampioen van de hengstenkeuring van het KWPN in 2016 met Indian Rock en de reservekampioen van 2015 met Hometown

13