14. Parisa

Een mooi en bloedgemaakt merrieveulen met zeer veel expressie en snit. Royaal ontwikkeld en daarbij beweegt ze zeer gesloten en lichtvoetig met een goed achterbeengebruik en heel veel front.

Moederlijn: Moeder C’est ci bon is een dochter van de bekende Trakehner dressuurhengst Kostolany, een van de steunpilaren binnen de wereldwijde dressuurpaardenfokkerij. We kennen Kostolany vooral via zijn zoon Gribaldi, die op zijn beurt talrijke top dressuurpaarden heeft voortgebracht waaronder het fenomeen Totilas. Deze spijkerharde merrie is ondertussen 22 jaar en heeft na haar sportcarrière, (dressuur en springen klasse M in Duitsland) nog 8 veulens gegeven. De grootmoeder Ciskaja xx heeft eerst op de renbaan gelopen en werd nadien in de fokkerij ingezet. Overgrootmoeder Cis xx is ook de moeder van de volbloedhengst Cil xx

Vader : Al at Once is een van de jonge beloftevolle zonen van de lichte tour hengst Ampère die in Duitsland furore maakt. Daarbij komt hij uit de bekende stam van wijlen Huub van Helvoirt want verder in zijn pedigree zien we Jazz, Contango, Ulft en Amor. Zijn moeder is succesvol in de Prix Saint George, zijn grootmoeder loopt Intermediair I in de USA.
Ook als sportpaard was hij al succesvol. Het begon bij uitstekende scores in de 70-dagen test met onder andere een 9 voor de draf en voor het karakter en 9 en 9.5 van de testruiters voor “rittigkeit”
In Nederland won hij de hengstencompetitie in Ermelo met ook weer een 9.5 voor de draf. Op dit ogenblik is hij nog bij de laatste kandidaten voor het WK in Verden dit jaar met Vai Bruntink.