15. Quirino

Een opvallend mooi gemodelleerd veulen dat de herinnering oproept aan zijn succesvolle broer die vorig jaar bij de beste veulens van onze collectie behoorde. Quirino kan in de voetsporen van zijn halfbroer treden.

Moederlijn: Moeder Fatinitza komt voort uit een van de betere Westfaalse merrielijnen. Haar vader Florentino (Feuerglanz x Argentinus) werd in 2001 premiehengst op de Westfaalse keuring. Hij legde zijn ‘Hengstleistung’, of 100-dagentest af met uitstekende cijfers en werd daarmee “reservesieger”. Ondertussen springt hij op het hoogste niveau in de USA. Fatinitza zelf bracht 5 veulens voort, die stuk voor stuk hoge plaatseringen behaalden op veulenkeuringen. Vorig jaar was Prittchard één van de toppers van onze veiling, aangekocht door een professionele dressuurstal. De volle broer van Prittchard staat in opleiding voor de dressuursport. Grootmoeder Pasadena I (v. Pavarotti van de Helle x Ramiro Z) is de volle zus van de gekeurde hengst Primeur ’s As, en de moeder van de gekeurde hengstConetti. Overgrootmoeder Rigolette is moeder van in totaal 4 gekeurde hengsten. Kortom een moederlijn die garant staat voor model, beweging en sportprestaties .

Vader: Veneno is een jonge hengst die het succes van Vitalis in Westfalen onderstreept. Hij haalde brons op het Westfaals dressuurkampioenschap en was finalist op het Bundeschampionat. Zijn hengstenproef deed hij in Schliekau waar hij bij de beste van de jaargang hoorde op gebied van de dressuur. Van Veneno wordt veel verwacht. Na zijn opleiding bij Ann-Sophie Fiebelkorn is hij ondertussen ingelijfd door Andreas Helgstrand. Een hengst om in de gaten te houden. In ieder geval lijkt hij zich sterk te vererven, getuige het mooie model en de bewegingen van Quirino.

15