15. Reality-O

Een sympathiek, mooi en corect merrieveulen dat sterk beweegt met veel takt en zelfhouding. Gaat goed “zitten” in draf. Reality-O heeft net als haar halfzus in deze collectie veel van haar vader en grootvader Alabaster en belooft ook een zeer elegant dressuurpaard te worden.

Moederlijn:  Moeder is de 8 jarige Quaterback dochter Jai Mook De Launes die de kracht van Quaterback combineert met de elegantie van Gribaldi. Zowel Quaterback als Gribaldi zijn monumenten in de dressuurpaardenfokkerij. Quaterback is ze bundeschampion geweest als 3 jarige hengst in Duitsland. Daarnaast leverde hij 10-tallen gekeurde zonen (waaronder 3 in België) en vele goede sportpaarden waaronder de bekende Quel Filou die voor 1 miljoen Euro van eigenaar wisselde op de PSI veiling en vorig jaar reserve kampioen werd bij de vijfjarige dressuurpaarden. Gribaldi, de vader van Totilas moet ook niet meer voorgesteld. Verder in de moederlijn vinden we Sultan die een stevige basis gevormd heeft voor de dressuuraanleg in dit veulen.

Vader :  De bruine Blue Horse Zalabaster is één van de beloftvolle jonge hengsten van de vererver Blue Horse Zack. Hij was de 2e reservekampioen 2014 in Oldenburg en premiehengst 2015 in Herning. Tijdens zijn verrichtingstest wist Zalabaster zijn eerdere prestaties te evenaren; met het cijfer 9,0 voor de galop en de rijdbaarheid wist Zalabaster zijn test te voltooien met 876 punten. Van moederszijde gaat Zalabaster via de Grand Prix-hengst Alabaster en Donnerhall terug op een zeer prestatierijke merrielijn, die naast vele Grand Prix-paarden ook de Oldenburger kampioensmerrie 1994, de Donnerhall-dochter Hallo, bracht.
Blue Horse Zalabaster verenigt in zich de kracht van Zack en de elegantie van Alabaster. We zien de invloed van de veredelaar Alabaster (die zelf nog als 6 jarige het Bundeschampionat won) ook in de nakomelingen van Blue Horse Zalabaster terug.