16. Sander Van De Reiten

Dit hoogbenige veulen combineert het moderne type van de Johson zoon Hero met de kracht van de Hannoveraner stempelhengst Weltmeyer. Zijn volbloed-moederlijn zorgt er voor dat hij ook vanuit die kant de nodige adel meekrijgt wat hem later in het werk zeker van pas zal komen.

Moederlijn: Deze merrie heeft in Duitsland 8 veulens gegeven waarvan er 1 in de sport gegaan is en ondertussen onder de naam Ritchfield (2008) M Dressuur gaat. Alle andere nakomelingen zijn enkel in de fokkerij ingezet.

Vader: De vader van dit veulen is de zwarte Hero, een zoon van kampioenhengst van 2005 Johnson die in zijn stamtafel Jazz en Flemmingh verenigd. Deze hengsten staan hoog aangeschreven in de internationale dressuurwereld. Jazz heeft op Grand Prix-niveau gepresteerd en vele Grand Prix paarden gegeven. Flemmingh verwierf faam als vader van o.a. de Grand Prix-dressuurpaarden Krack C (Anky van Grunsven) en Lingh (Edward Gal). Onder het zadel van Hans Peter Minderhoud kan Johnson een palmares voorschotelen om u tegen te zeggen.

Ook in de moederlijn van Hero vinden we een topvererver van dressuurpaarden, met name Ferro, nummer zeven in de WBFSH-sire ranking 2015.

Hengst – 12/05/2018 – Vos
Fokker: Rene Belmans