Dit sterk bewegend hengstveulen uit de moederlijn van Krack C. Een belofte voor de toekomst. Uit deze merrie hadden we ook in de voorgaande jaren al goede veulens in de veiling.

Moederlijn: Moeder A Capella de la Vie is nakomeling van de Grand Prix hengst Scandic uit de volle zus van Krack C. A Capella de la Vie is ook de moeder van Fidertha (v. Fidertanz) die op haar beurt reeds enkele van de duurste veulens leverde voor Borculo 2017. Een ander veulen werd naar Zweden verkocht. Stammoeder Gicara is niet alleen de moeder van Krack C en Rita Cara C maar ook van de 3 andere Grand Prix paarden en enkele andere sportpaarden die Z of hoger presteerden.

Vader: Fürst Toto is gefokt uit de combinatie van modellenmaker Fürstenball met de kracht van Totilas, daarnaast de zeer sterke moederstam met aan de basis de merrie Fantastica. Zij is op haar beurt de volle zus van Blue Hors Don Schufro en een rij aan internationale sportpaarden, topmerries en goedgekeurde hengsten. Met een totaal score van 8.46 behoorde Fürst Toto tot de dressuurtop van de 14-dagen test in Schlieckau 2018 . Van vader Fürstenball hoeven we eigenlijk weinig meer te vertellen, vanaf het begin heeft hij zijn stempel gedrukt op de dressuurfokkerij. Moedersvader Totilas, de levende legende, die onder Edward Gal tot ongekende hoogte steeg, Wereldkampioen en Wereldrecordhouder, is het dressuurpaard dat de dressuurwereld een nieuwe dimensie gegeven heeft.
Zijn moeder Thery heeft in vele jonge paarden competities zeer goed gepresteerd onder de naam Toto Chanel. Thery heeft door middel van embryo-transplantatie ook de hengst Donier v. De Niro gegeven die even oud is als Fürst Toto. Overgrootmoeder Lasira is halfzus van de goedgekeurde hengst Lord Schufro. Oldenburger reserve ‘Landeschampion’ en gekwalificeerd voor het Bundeschampionat. Uit deze stam komen vele succesvolle Prix St. Georges en Grand Prix-paarden, o.a. Blue Hors Veneziano, Classico, Don Primero, Cafe au Lait, Sunny Boy, Sir Oliver, Moosbachhof’s Peron, Lord Leopold, Tailormade Red Rebel, Topas, Salutation, Sampras, Blue Hors Zatchmo en Blue Hors Don Schufro.

Hengst – 09/05/2019 – Vos
Fokker: Mieke Raman