16. L . A . Star – K van ’t Kattenheye

Een zeer opvallend en mooi merrieveulen, sterk ontwikkeld, en met duidelijke herkenning van de moederlijn. De oprichting van de moederlijn van Parcival, de kracht van Scandic, de souplesse van Krack C.

Moederlijn: Moeder Capella de la Vie stamt af van Watermill Scandic die in 2015 nog de Grand Prix dressuur in Rotterdam wist te winnen en nog steeds actief is op het hoogste niveau in de dressuursport. De grootmoeder Rita Cara C is niemand minder dan de volle zus van de Nederlandse stempelhengst Krack C die zelf ook op Internationaal Grand Prix niveau succesvol was en onder andere in het Nederlandse team deelnam aan het WK in Jerez de la Fronterra in Spanje in 2002. Uit deze stam hadden we ook Prince-K in onze collectie in 2015. Kortom een moederlijn die garant staat voor model, beweging en sportprestaties.

Vader: De jonge hengst Governor lijkt wat fokkerijfilosofie betreft op zijn halfbroer Toto Junior: de combinatie van top sportgenen in 1 paard. Hier hebben we een Totilas zoon uit de volle zus van Parcival (v. Jazz) van Adelinde Cornelissen. Geen wonder dat deze topamazone graag de africhting van deze kwaliteitsvolle jonge hengst op zich neemt. Na het behalen van de reservetitel tijdens de KWPN hengstenkeuring heeft hij het verrichtingsonderzoek uitmuntend afgesloten met 85,5 punten. In zijn rapportage werd hij geprezen om zijn galoppade, goede achterbeengebruik en instelling.

16