17. Afrojack

Een nog jeugdig hengstveulen dat veel van zijn vader Ampere mee heeft. Heeft een zeer goede draf in huis en kwaliteit in de galop en de stap. Een veulen dat kan uitgroeien tot een echt sportpaard.

Moederlijn:  Dit veulen van Ampère komt uit de Nederlandse moederlijn 346. Uit deze stam komen onder andere de gekeurde hengst Sam Sam/DWB en het Belgische Grand Prix springpaard Adora (v. Pion) bekend onder Ludo Philippaerts. Moeders vader Swarovski was reservekampioen in Oldenburg op de keuring en staat bekend om zijn geweldige bewegingstechniek en zijn super karakter in omgang en onder het zadel. Hij heeft 8 gekeurde zonen waaronder de twee kampioenshengsten Susu’s Boy en San Marino. Veel nakomelingen in de sport zijn succesvol. San Remo (v.Wolkentanz I) gekeurd in Verden heeft succesvolle nakomelingen in de sport en op de merriekeuringen, waaronder de Nederlandse kampioen bij de 3-jarige merries in 2011. Zijn moeder is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Weltgeist die in de Grand Prix wordt uitgebracht. Daarnaast heeft ze meerdere staatspremiemerries voortgebracht.

Vader :  Ampère was kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch 2008 en kampioen KWPN voorjaars-verrichtingsonderzoek 2008. Via zijn vader Rousseau (zelf reserve wereldkampioen jonge paarden en kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch) komen we bij Olympiade hengst Ferro die ook vandaag nog zeer actueel is. Ampère werd geroemd vanwege zijn intelligentie, instelling, ongekende talenten en persoonlijkheid. Hij heeft inmiddels al een aantal kampioenen gebracht, zowel aan de hand als onder het zadel. Bij diverse stamboeken zijn al meerdere zonen toegelaten tot de fokkerij.
Ampère (v.Rousseau) begint zijn verervingskracht steeds duidelijker te etaleren. In diverse Europese fokgebieden zijn al zonen van hem uit zijn eerste jaargangen goedgekeurd. Ampère geeft grootramige modellen met veel buiging in de gewrichten in draf. Ampére is ook de vader van de topper van onze eerste veiling in 2014 onder cataloog nr 9: Amacho Krack van het Klaverhof. Deze Amacho is vandaag bekend als de Oldenburgse premiehengst Ampère’s Diamond.