17 Lavinia Vita Nova

Een mooi en edel merieveulen dat opvalt door haar mooi model en lichtvoetige beweging. Heeft nog veel van grootvader Gribaldi, uit de moederlijn van Bonfire

Moederlijn: De moederlijn werd enkel met grootheden opgebouwd: Gribaldi, Donnerhall, Rubinstein, Furioso II. Met Bordeaux er bij heeft Lavina vier rechtstreekse vaders die zelf GrandPrix gelopen hebben. Als we dan nog weten dat dit de moederlijn is van Bonfire dan mogen de verwachtingen voor de sport hooggespannen zijn.

Vader: Bordeaux was kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, de verrichtingskampioen in Nederland en is ondertussen een echte stempelhengst, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit zijn eerste 2 jaargangen zijn nu al 3 hengsten KWPN goedgekeurd, In Duitsland is Bordeaux nu al vader van 10 goedgekeurde hengsten. Met Biscaya (Bordeaux x Quattro B), Bluetooth (Bordeaux x Riccione) en Bella Laguna (Bordeaux x Lortino) leverde Bordeaux in 2014 alleen de top 3 op het Oldenburger kampioenschap. Bordeaux zelf ontwikkelt zich fantastisch onder Eva Möller. In 2014 en begin 2015 waren ze zeer succesvol in de Prix St. Georges met scores ver boven de 70%. In 2015 hebben ze hun eerste Grand Prix wedstrijden gestart. Bordeaux komt uit een de bekende stam van De Baey. De Angelo xx-dochter Adone is ook de moeder van Rembrandt v. Romadour II, Olympisch Kampioen met Nicole Uphoff. Adone is ook de volle zus van Ahlerich, Europees- Wereld- en Olympisch kampioen met Dr. Reiner Klimke en volle zus van Amon, Nederlands kampioen dressuur met Annemarie Sanders-Keyzer.
17