17. Prittchard

Een zeer opvallend en mooi hengstveulen, sterk ontwikkeld, extra mooi model met een opvallend mooie hals, mooi hoofd en rondom sterke bewegingen, kortom een zeer compleet veulen.  Naar onze smaak een veulen dat opfokwaardig is voor een hengstenkeuring.  

Moederlijn: Moeder Fatinitza komt voort uit een van de betere Westfaalse merrielijnen. Haar vader Florentino (Feuerglanz x Argentinus) werd in 2001 premiehengst op de Westfaalse keuring. Hij legde zijn ‘Hengstleistung’, of 100-dagentest af met uitstekende cijfers en werd daarmee “reservesieger”.  Ondertussen springt hij op het hoogste niveau in de USA. Fatinita zelf bracht 5 veulens voort, die stuk voor stuk hoge plaatseringen behaalden op veulenkeuringen.  De volle broer van Prittchard staat in het Landgestüt Brandenburg als opfokhengst voor de keuring van dit najaar.  Grootmoeder Pasadena I  (v. Pavarotti van de Helle x Ramiro Z) is de volle zus van de gekeurde hengst Primeur ’s As, en de moeder van  de gekeurde hengstConetti. Overgrootmoeder Rigolette is moeder van in totaal 4 gekeurde hengsten.

Kortom een moederlijn die garant staat voor model, beweging en sportprestaties

Vader : Quotenköning is  één van de vele beloftevolle zonen van de stempelhengst Quarterback die met meer dan 50 gekeurde zonen tot de topverervers in Duitsland behoort.  Quotenkönig zelf werd ‘Reservesieger’ op de Westfaalse hengstenkeuring in 2011. In 2012 legde hij vervolgens zijn 100 dagentest af met uitmuntende cijfers, waaronder een 9,5 voor karakter.  Hij was nadien succesvol op het Bundeschampionat  met een 2de plaats als driejarige en een 4de plaats als 5 jarige.  Ook voor 2015 is hij al geselecteerd voor dit kampioenschap.  Daarnaast zal hij begin augustus  onder Lisa Lindner Duitsland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden te Verden.