17. Soulmate van Rozendycke

De hengst Ferdeaux drukt zijn stempel in Nederland en brengt mooie gesloten modellen die goed bewegen en perfect kunnen schakelen. Dit bruine hengstveulen past perfect in dit plaatje. Hij heeft het kaliber van zijn moeder – die reeds verschillende goede producten leverde – en het sportieve van Ferdeuax. Eén van de smaakmakers van deze veiling.

Moederlijn: De moeder Grand Soleil TM is enkel voor de fokkerij ingezet en leverde dit jaar haar vijfde veulen. Ze is ook de moeder van die Knock –Out die dit jaar opgenomen werd in het BWP dressuurkader en ook succesvol deelnam aan diverse wedstrijden voor jonge dressuurpaarden. Ook vorig jaar hadden we een zeer mooi veulen uit deze merrie op de veiling. De combinatie met Ferdeaux zorgt voor bloedaansluiting naar Flemmingh wat dikwijls aanleiding is tot succes in de fokkerij.

Vader: Ferdeaux is een jonge hengst die zowel zelf goed presteert in de sport en ondertussen winnend in de lichte tour actief is. Hij behaalde vorig jaar op het W.K. in Ermelo een hoge klassering bij de 7-jarige dressuurpaarden. Ook in de fokkerij doet hij het goed met o.a. 2 goedgekeurde zonen in Nederland. Hij komt zelf uit een goede moederlijn, zijn moeder gaf onder andere 4 Prix St. Georges paarden.

Hengst – 22/05/2018 – Bruin
Fokker: Eddy Vandycke

BTW PLICHTIG