18 Qaragio van ‘t Vagevuer

Een edel en mooi gemodelleerd en sympathiek veulen, nog zeer jeugdig maar toch al met een heel mooi front en een vriendelijk voorkomen.

Moederlijn: Qaragio is het eerste veulen van Whitney, gefokt via embryotranfer. Moeder Whitney liep succesvol op Z2 niveau onder eigenares Nathalie De Wolf. Als jong paard behaalde ze diverse ereplaatsen op kamioenschappen voor 4-jarige, 5-jarige paarden en 6-jarige paarden. De combinatie van de wereldvererver Gribaldi met de welbekende dressuur-en spring-vererver Pion is hier niet vreemd aan. Pion in de moederlijn is altijd goed, Pion nakomelingen staan bekend als sterke paarden met veel uitstraling. Overgrootmoeder Formosa stamt uit de oude Monia stam waaruit meerdere succesvolle, sterke en gezonde dressuurpaarden zijn voortgekomen. Uit deze stam komen onder andere de goedgekeurde hengst en lichte tour paard Game Boy (Gribaldi x Pion), het lichte tour paard Parisa (V. Gribaldi) het Grand-prix dressuurpaard Talite (v. Gribaldi).

Vader: Coraggio van het Bloemenhof is een grote (174 cm) jonge hengst van Quaterback x Florestan x Artwig. Uit zijn eerste jaargang leverde hij het kampioensveulen van de BWP elite veulenkeuring met nog enkel andere veulens in de finale. Zelf presteerde hij als 5 – jarige met succes in de nationale cyclus jonge paarden, onder Nick Van Laer en werd hij nationaal kampioen van de Jonge Paarden wedstrijden LRV. Zijn vader Quaterback staat bekend om zijn fantastisch drafmechanisme. Dat hij die kwaliteiten doorgeeft aan zijn nakomelingen bewijzen zijn 54 gekeurde zonen. Langs moederskant zien we de Westfaalse stempelhengst Florestan. Hij is de vader van 88 goedgekeurde zonen, meer dan 2000 geregistreerde sportpaarden waaronder verschillende Grand Prix paarden. Florestan heeft vanuit Westfalen een eigen hengstenlijn weten op te bouwen in verschillende andere stamboeken.

18