18. Rendez VDM

Een mooi en edel hengstveulen dat opvalt door zijn fantastische houding wat mogelijk gemaakt wordt door een uitstekend achterbeen gebruik. Een Fürstenball met een sterk achterbeen zal een goede investering blijken. Daarbij een mooi model en veel uitstraling.

Moederlijn:  Moeder Ice Breaker M is ook de moeder van de BWP aangewezen hengst Marac M. De moederlijn is opgebouwd via de Nederlandse stempelhengst Krack C en de holsteiner Latano die veel kracht in de beweging doorgaf. Krack C heeft niet alleen op het hoogste niveau gepresteerd maar slaagde er ook in om een eigen hengstenlijn op te bouwen in Nederland en Europa. Via zijn zoon Vivaldi en zijn kleinzoon Vitalis is hij ook in Duitsland bezig om een lijn op te zetten. Verder komen we terecht bij een degelijke Nederlandse die via de volbloed Darling boy xx veredeld werd. Naast Queenie hebben ook haar volle zuster Nouska en Pachera o.a. via de Kempenhoeve fokkerij de stam verder uitgebouwd.

Vader :   Fürstenball: een fenomeen in zowel de fokkerij als de sport. Hij was keuringskampioen, verrichtingskampioen, Bundeskampioen, leverancier van de kampioenshengst, S-dressuur winnaar, VTV-hengst van het jaar 2013; meer is op zo’n jonge leeftijd haast niet mogelijk! Zowel in de sport als op keuringsplaatsen stammen de kampioenspaarden veelvuldig van Fürstenball. En deze nakomelingen brachten hem met 170 punten in de absolute kopgroep van de Duitse fokwaardeschatting. Zelf als de onbetwiste kampioenshengst van zijn keuring in 2008, bracht hij in diverse fokgebieden reeds meerdere kampioens- en premiehengsten, waaronder Follow Me, Finest, Farrell en vele anderen. Met de grootst mogelijke lichtvoetigheid, losgelatenheid en elasticiteit belichaamt hij het dressuurpaard van de moderne tijd. Zelf als veulen veilingtopper met 110.000 euro, keuringskampioen, verrichtingskampioen met de sensationele 154.98 punten in de dressuurindex (16 keer 9.0 en zo niet beter 10.0 voor Rittigkeit) en Bundeskampioen van de 5 jarige dressuurpaarden in 2011. Met de topcijfers 9.5 voor draf en totaalindruk, 10.0 voor stap, 9.0 voor galop en losgelatenheid won hij het kampioenschap met 9.4. Kort daarvoor werd hij met 9.1 de Oldenburger Landeskampioen. Ook in 2012 bevestigde hij zijn kwaliteit met hoge plaatsingen in het Landes- en Bundeschampionat net als tijdens de wereldkampioenschappen voor 6 jarige dressuurpaarden. In 2013 werden de eerste overwinningen op Prix St. Georges-niveau behaald en werd Fürstenball tijdens de Oldenburger Althengstparade tot VTV-dressuurhengst van het jaar gekroond. Kortom een hengst die geschiedenis schrijft.