19. Sunshine van de Kempenhoeve

Dit merrieveulen voldoet qua type en bewegingen aan de allerhoogste normen en zou ook in het buitenland vooraan eindigen op keuringen en veilingen. De jonge hengst Valverde lijkt het mooie type van zijn vader Vitalis door te geven in combinatie met de kracht van Ampére. Vanuit de moeder komt de nodige techniek in de benen via Chippendale en de dressuuraanleg via De Niro. Zeer mooie opgebouwde afstamming.

Moederlijn: Sunshine is het eerste veulen van de 3 jarige merrie Plubelle van de Kempenhoeve. Grootmoeder Gitta werd verschillende malen nationaal kampioen op de merriekeuringen en liep succesvol op M niveau voor ze in de sport ging. Gitta komt uit de Hannoveraner moederlijn van de gekeurde hengsten Glückstern en het internationale dressuurpaard Equestricons Gentleman v. Fiderhit.

Vader: De jonge hengst Valverde lijkt het type te vererven van zijn vader Vitalis in combinatie met de kracht die hij vanuit zijn moeders’vader Ampére mee kreeg. Valverde was de Westfaalse kampioen van 2016. In 2017 heeft hij met succes de 35-dagen test van het Deense stamboek, gelopen. Zijn moeder Amicella heeft als driejarige een goede zadeltest afgelegd (81.5 punten). In 2016 (ze was toen 6 jaar) was Amicella succesvol op ZZ-licht niveau in Engeland. Ook grootmoeder First Fina (sportnaam Athena) presteert goed onder het zadel in België.

Merrie – 19/03/2018 – Bruin
Fokker: BVBA De Kempenhoeve

BTW PLICHTIG