2. Prince K van’t Kattenheye

.

Een sterk en mooi bruin hengstveulen dat veel weg heeft van zijn vader San Amour II, sterk bergop beweegt – zeker voor zo’n jong veulen- met een zeer expressief voorbeen en een sterk dragend en ondertredend achterbeen, uit de stam van Krack C.

Moederlijn:  Fidertha is een jonge dochter van de Westfaalse Grand Prix hengst Fidertanz die topproducten geeft in Olderburg en een zoon is van Fidermark. Deze Fidermark I heeft inmiddels 18 gekeurde zonen. Fidertanz loopt zelf op niveau Grand Prix. Moeder Capella de la Vie stamt af van Watermill Scandic die recent nog de Grand Prix dressuur in Rotterdam wist te winnen. De grootmoeder Rita Cara C is niemand minder dan de volle zus van de Nederlandse stempelhengst KrackC die zelf ook op Internationaal Grand Prix niveau succesvol was en onder andere in het Nederlandse team deelnam aan het WK in Jerez de la Fronterra in Spanje in 2002.

Vader :   San Amour II, de volle broer van San Amour I, vertegenwoordigt niet alleen de succesvolle lijn van Sandro Hit in België maar vooral ook zijn moeder Puppenfee. Puppenfee was zelf een uitstekende beweger, reservekampioene van Oldenburg en is Elitemerrie aldaar. Ze is de volle zuster van de gekeurde hengst Pierrot Royal. Kampioenen-maker Sandro Hit werd hier gekoppeld aan de meervoudige Grand-Prix winnaar Plaisir D’Amour. Als we mogen afgaan op de eerste veulens lijkt San Amour II zich sterk te vererven. Ook in de sport doet hij het uitstekend door in zijn leeftijdsklasse steevast vooraan te eindigen met uitmuntende scores. Kortom deze jonge hengst heeft alles in zich om in de voetsporen van zijn bekende voorouders te stappen