2. Quartz Van De Nethe

Een sterk en mooi bruin merrieveulen dat goed kan bewegen en over een zeer mooi model beschikt, en zeer correct is in het beenwerk. Kortom een zeer compleet veulen dat naast een sportcarriere ook nog extra waarde heeft om in de fokkerij ingezet te worden.

Moederlijn: Moeder Bella-Rona heeft niet in de sport gelopen wegens een blessure. Grootmoeder Narona is de volle zus van Jewel of Holland (v. Elcaro) die Prix Saint George en Inter I gelopen heeft en als jonge hengst aangewezen was voor het verrichingsonderzoek in Nederland. Via overgrootmoeder Farona komen we bij de nationale springpaarden Lady Aronz Z (v. Lord Calando) en haar dochters Cerona HZ en Cherona Z die op 1.60 en 1.50 niveau gesprongen hebben. Uit de wijd vertakte stam zijn ook diverse andere sportpaarden voortgekomen.

Vader: De Sir Donnerhall I zoon Sixt Sense ontpopt zich als een goede vererver. Hij was zelf als 4 jarige reservekampioen bij de jonge dressuurpaarden in 2014. Sixt Sense komt uit de zeer rittige Oldenburgse Endoste stam en die rittigkeit lijkt hij ook te gaan vererven.

2