2. Sir Sancy

Een zeer mooi en bloedgemaakt hengstveulen dat extra kan draven en zich keer op keer goed presenteert. Een hoofdje waarmee hij uit een glas kan drinken. Daarnaast veel sport in de afstamming. Dit wordt een opvallend en edel dressuurpaard waar menig amazone of ruiter perfect op zal passen.

Moederlijn: De moederlijn van Sir Sancy is opgebouwd met de Holsteiners Camus en Latano. Latano bracht o.a. het grand prix dressuurpaard Quicksilver (Jeannette Haazen), Camus kennen we als vader van diverse Grand Prix dressuurpaarden waaronder Rosantica (David Engelen) maar ook Uxtro van de Vlasblomhoeve, Vivaldi van het Lindenhof en Calypso van het Goorhof. Camus stond bekend omwille van de vererving van zijn mooie modellen. Met de moederlijn werd vooral in de springrichting gefokt met verschillende internationale springpaarden als resultaat.

Vader: Sir Donnerhall I is naast San Amour I wel de meest succesvolle zoon van Sandro Hit wat hij te danken heeft aan zijn uitstekende moederlijn. Sir Donnerhall I maakt topmerries aan de lopende band maar is ook vader van wereldkampioenen, Bundeskampioenen, prijstoppers en keuringskampioenen. In 2014 won zijn dochter Special Diva het Bundeschampionat voor driejarige merries en ruinen en won zijn gekeurde zoon Sir Heinrich het complete bij de vijfjarige dressuurpaarden. Zijn zoon Sa Couer was in 2012 en 2013 wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden en absolute prijstopper tijdens de PSI-veiling in Ankum. De Duitse fokwaardeschatting wijst de inmiddels op Grand Prix niveau presterende Sir Donnerhall I sinds jaren als een van de beste dressuurpaarden leveranciers aan. Zelf was hij 2e reservekampioen tijdens zijn eigen keuring, Hauptprämienkampioen in 2005, Bundes- als ook wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden in 2006 en heeft zich vroegtijdig als stempelhengst ontplooid. Meer dan 85 gekeurde zonen bracht hij ondertussen, waaronder de NRW-kampioenshengst en vice-Bundeskampioen Silbermond, de kampioenshengsten van de Zuid Duitse keuringen Sir Nymphenburg I en Sir Schiwago als ook vele premiehengsten op de diverse keuringen. Meer dan 80 dochters werden inmiddels bekroond met het predicaat Staatprämie.

Hengst – 31/05/2018 – Bruin
Fokker: Souleika Cretskens