20. Rose van de Steenblok

Een sterk en goed ontwikkeld merrieveulen dat zich in beweging opwaardeert. Een veulen met veel takt en ruimte in de draf en een mooie houding.

Moederlijn:  Dit veulen komt uit een kleinere maar kwaliteitsvolle Hannoveraner lijn met Poolse trakhener roots. Via Don Frederiko hebben we wel onmiddelijk het bloed van de beste dressuurvererver van de vorige eeuw nl. Donnerhall. De combinatie Donnerhall – Pik Bube I (in dit geval via Pik Senior) vinden we veelvuldig terug bij top dressuurpaarden. Zoals altijd willen we graag veredeling terug zien in de moederlijn en dat is hier perfect ingevuld via de Poolse Trakhener lijn.

Vader :   De Westfaalse kampioenshengst Escolar doet het goed in de sport. Hij was als jonge hengst 2 maal Bundeschampion en liep in 2016 als 7 jarige al in de prestigieuse Nürnberger Burg- Pokal. Op het CHIO Aachen werd hij al direct tweede bij zijn internationaal debut in de lichte tour. Deze prestaties komen natuurlijk niet onverwacht. Hij stamt af van de Westfaalse Kampioenshenngst Estobar die zelf ook met Hubertus Smidt Grand Prix liep. Zijn moeder Farah Dina was de beste merrie van haar jaargang in de merrietesten. Haar halfzus Di-Lara (v. Damsey) werd in 2016 reservekampioene van de Westfaalse elite merriekeuring.
Via Fürst Picolo komt ook het bloed van de stempelhengst Florestan nog een keer naar voren. Kortom Escolar, komt uit een prestatie stam, presteert zelf en geeft dit door aan zijn kinderen.