21. Radetski van de Kempenhoeve

Een sterk, imposant en stoer hengstveulen dat goed kan schakelen en al zeer veel kracht toont. Halfbroer van Quick van de Kempenhoeve, de topper van onze veiling van 2016.

Moederlijn:  De moeder is een rechtstreekse De Niro dochter uit één van de beste dressuurstammen van België. Quick komt dus uit een zeer doorgefokte en gezonde moederlijn – reeds vijf generaties röntgenologisch goedgekeurd – die veel sport gegeven heeft. Uit deze stam zijn al tal van internationale Grand Prix en lichte tour paarden geboren, waaronder Ratchina – G – V. Weltmeyer 2 Prix St Georg en Intermediaire 1 Onder Els Govaerts, Parodie Van de Wateringhoeve V. Donnerhal – 2 x kampioen van Frankrijk en lid van het Franse Team tijdens EK Onder Odille Van Doorn, Ritual Van De Wateringhoeve – V . Weltmeyer2 – Grand Prix In Australie Onder Mary Hanna, Donnerheist Van de Wateringhoeve – V . Donnerhal goedgekeurde dekhengst in Australië en tal van anderen. Uit deze stam hadden we vorig jaar twee veilingtoppers in onze collectie. De Niro moeten we niet meer voorstellen. Van zijn nakomelingen hebben 400 het niveau Z2 of hoger behaald. dat is bijna 30% van zijn afstammelingen die het in de sport gemaakt hebben, een ongekend hoog cijfer. De Niro is dan ook met recht de lijstaanvoerder van de dressuurhengsten wereldwijd.

Vader :   Fürst William is de veel besproken jonge klassebak die als 3 jarige de titel bij de hengsten op het Duitse Bundeschampionat wist te winnen, de sporttest in Münster-Handorf en vorig jaar als 4 jarige het kampioenschap voor dekhengsten wist te winnen op het WK in Ermelo met ruim 92(!) %. Die hoge score had hij onder andere te danken aan een 10,0 voor de galop en een 9,5 voor de harmonie.
Geen wonder dat iedereen hem dit jaar terug verwacht op het WK voor Jonge dressuurpaarden en Duitsland zal er alles aan doen om Fürst William aan de start te krijgen.
Via zijn vader Fürst Wilhelm – een hengst die meer en meer begint door te breken – voert hij het zeer gewaardeerde bloed van Fürst Heinrich. Deze hengst die maar zeer kort gediend heeft in de fokkerij lijkt op weg om zijn vader Florestan I nog te overtreffen wat betreft vererving van dressuurtalent.