22 Quaestor da Silica

Eén van de smaakmakers van deze veiling, een schitterend zwart, luxe hengstgveulen, nog zeer jeugdig tijdens de selectie, maar een veulen dat opviel met zijn charme, langbenigheid en zijn fijne bewegingen. Een modern en sympathiek veulen.

Moederlijn: De moeder Dourdat stamt uit een zeer succesvolle merrielijn uit Oldenburg, namelijk van de Elitestute Duett. De moeder van Dourdat, Staatspremiemerrie Diorella G, is eveneens de moeder van Staatspremie- en Elitestute 2015 Dolasilla, ook op het hof van de fokker aanwezig en moeder van het jonge opkomende talent Ferrari Torres.

Vader: Johnson, zoon van Jazz, loopt al enkele jaren internationaal Grand Prix met Hans Peter Minderhoud. Johnson is een vaste waarde in het Nederlandse team. Hij liep op het WK in Caen 2014 en het EK in Aken 2016 waar ze goud haalden per team. Binnen enkele weken start Johnson op de Olympische spelen in Rio. Als jonge hengst was Johnson al kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, finalist van de Pavocup, winnnaar van de hengstencompetie en succesvol deelnemer voor Nederland aan het WK voor jonge paarden in Verden. Ook in de fokkerij doet hij het zeer goed; hij is vader van diverse gekeurde hengsten (o.a. Firestone, reservekampioen KWPN 2013, Breezer, Jack Sparrow en Bretton Woods. Diverse nakomelingen haalden kampioenstitels in Nederland, Canada, Brazilë, België, Duitsland, enz…

22