22. Viva Jane

Werkelijk een parel uit de dressuurfokkerij. Dit veulen heeft alles in huis; model, uitstraling, een superieure drafmechaniek een uitzonderlijke afstamming. Dit is een veulen van internationale topklasse. Als u overweegt om de komende jaren iets te gaan doen in de dressuurpaardenfokkerij, dan is dit uw kans. Niet zeker dat u die de komende jaren nog krijgt.

Moederlijn:  De moeder Calamity Jane won de prestigeuse elitestutenschau 2013 in Rastede. Ze bezit alle kenmerken van een modern dressuurpaard, ze kreeg 9 voor draf en 9 voor haar rijdbaarheid. Ze is een telg uit de Centrum stam die reeds de kampioenenhengst Follow Me (Fürstenball) opleverde alsook de premiehengsten Ramoneur (v. Rohdiamant) en Donnerball (v.Donnerhall). Deze laatste haalde reeds uitstekende resultaten in de Grand Prix.Via de merrie Cathi (v. Rohdiamant) gaan we terug naar Cassandra (v. Grundstein) en Centrum (v. Prinz Miro.) Calamity Jane werd in Rastede beschreven als een typvolle merrie die met veel schoudervrijheid en een goed ondertredend achterbeen weet te bewegen. Deze kwaliteit heeft ze zeker doorgegeven aan haar dochter Viva Jane.

Vader :   Vitalis is wellicht een van de meest besproken jonge hengsten van de afgelopen jaren. Vitalis is een tienjarige zoon van de hengst Vivaldi uit de merrie Tolivia van D-Day uit Nalivia van Argus. Hoewel Vitalis in eerste intantie niet voor de KWPN hengstenproeven slaagde was hij uiterst succesvol onder het zadel. In eerste instatie in zijn proeven in Duitsland, later op het WK voor jonge dressuurpaarden en actueel onder Isabel Freese in de Prix St George/Intermediaire I. Ook in de fokkerij weet de hengst opvallend te scoren waarvan de kampioen van de vijfjarigen op het WK in Ermelo, Victoria Secret (uit een dochter van Fidermark I) wel het aansprekendste resultaat heeft behaald. Ook de kampioen van de laatste Westfaalse hengstenkeuring is een zoon van Vitalis. Op dit ogenblik is Vitalis één van de meest gebruikte hengsten van Duitsland. Hij vererft consequent een mooi voorbeen, veel houding en goede karakters. Kortom een hengst die ondertussen bewezen heeft dat hij zijn plaats in de fokkerij van dressuurpaarden verdient.