23. Rocca Da Silica

Een mooi en correct gebouwd merrieveulen met een goede bovenlijn en een mooi hoofdje. Veel takt en kracht in de bewegingen in combinatie met een waardevolle afstamming.

Moederlijn:  De moeder Batida de Coco stamt af van de Grand Prix hengst Benneton Dream die zelf dus op het hoogste niveau gespresteerd heeft en het waardevolle bloed van Brentano II voert. Brentano II is ook de vader van de bekende Amerikaanse dressuurtopper Brentina en van Poesie, de moeder van Quaterback. Benneton Dream was als 3 jarige al bundeschampion en lijkt ook in de fokkerij zich te kunnen doorzetten, o.a. via zijn zoon Bon Coeur die als 3 jarige de hengstenproeven wist te winnen, kampioen van de Hannoveranen werd en reserve kampioen op het bundeschampionat. Via grootmoeder Carisma brengen we Holsteiner activiteit in de beweging en de veredeling komt weer in derde en vierde generatie via de hoog in het bloed staande Imperator.  Batida de Coco is tevens de volle zus van  Bon ‘d Esprit(2009) welke geklasseerd is in S-proeven in Duitsland, halfzus van Secundus (respino 4: Rotspon x Carismo) welke voor Oostenrijk gekwalificeerd was voor WK met ruiter Belinda Weinbauer en inmiddels S** loopt in Oostenrijk. Grootmoeder Carisma (Carismo x Imperator) is halfzus van de gekeurde hengst Welstein van de Helle (Weltmeyer x Carismo)

Vader :   De jonge hengst Feinrich is een rechstreekse zoon van stempelhengst Füst Heinrich. Dit maakt deze hengst al aantrekkelijk voor de fokkerij. Feinrich was de kampioen van de Mecklenburger hengstenkeuring 2015. De 14-dagentest heeft hij in 2016 in Schlieckau in de kopgroep voltooid. Zijn vader Fürst Heinrich was kampioen van de 30-dagentest, Oldenburger Hauptprämienkampioen 2002 en wereldkampioen van de 5-jarige dressuurpaarden 2003. Hij bracht meer dan 50 gekeurde zonen als ook 100 Staatprämien- dochters. Met Van the Man en Fürstenball bracht hij tweemaal de kampioen van de Oldenburger hengstenkeuring. De moeder van Feinrich, de Elite-merrie Gesina, bracht met For Romance I en II nog 2 goedgekeurde zonen, als ook hun volle zus Fasine, de Oldenburger kampioensmerrie, Bundeskampioene en de PSI-prijstopper.