3. Koko Negro

Een edel veulen dat zich steeds bergop weet te presenteren met een expressief voorbeen  en met Totilas,  Negro en Desperados 3 zwarte Grand Prix hengsten in zijn directe pedigree combineert.   

Moederlijn:  Zowel Estelle als Excelent  van de Smoutmolenhoeve werden enkel ingezet als fokmerrie. De sport zit wel verankerd want verder in de moederlijn vinden we niemand minder dan Unica, de Abiran xx dochter die jarenlang de nationale LRV titels bij elkaar liep op niveau Z2 onder Fons Claessens, Pulderbos.  Nog meer sport werd toegevoegd via Negro. Negro scoort zeer hoog met een zeer hoge betrouwbaarheid op de index (150 – 92%). Van zijn nakomelingen staat bijna de helft als sportpaard geregistreerd, waarvan de eerste inmiddels op het hoogste, internationale niveau meedraaien. Paradepaard is natuurlijk het Europees “gouden”  teampaard Valegro onder Charlotte Dujardin. Deze aboslute “knaller” Valegro het beste Grand Prix ooit. Verder zijn er Exquis Spargo† (Grand Prix), Exquis Taikoen (Grand Prix), Slegro, Numberto, Nintendo, Netto, Tigro, Taison, Validus, Vanegro, Willem-Alexander etc. Negro afstammelingen zijn (inter)nationaal zeer gewild. Negro’s nafok wordt alom gewaardeerd om het geweldig meewerkend karakter, leergierigheid, werklust, balans en natuurlijk het handelsmerk nummer één van Negro: het geweldig achterbeengebruik, en de grote mogelijkheden tot schakelen en sluiten. Negro’s kinderen maken furore alom, met kampioenen, gekeurde hengsten en spraakmakende dochters in o.a. USA, Engeland, Scandinavië enz. Ook wordt op onnavolgbare wijze de krachtige en positieve verervingskracht van Negro, steeds beduidender en steeds sterker gewaardeerd als “vader van moederskant”.

Vader :  Vader Toto Junior combineert twee zwarte parels uit de dressuurwereld via zijn vader Totilas en zijn moedersvader Desperados.  Beide hengsten waren medaille winnaars op EK’s, WK’s en Olympische spelen.  Toto Junior heeft dus alle genetische mogelijkheden. Deze kwaliteiten zijn ook opgevallen bij Edward Gal en zijn sponsor Glock Stables die niet aarzelde om Toto Junior aan te schaffen. Ondertussen geniet dit jonge talent zijn opleiding op het Glock Horse Performance Center in Nederland.