3. Lux Vita Nova

Een zeer mooi, edel en ruim bewegend hengstveulen, mooi gesloten in zijn constructie en goed op het achterbeen bewegend. Lux Vita eindigde op de tweede plaats op de nationale dressuurveulenkeuring.

Moederlijn: De jonge merrie Graciana Via Nova (4j) werd als veulen kampioen bij de dressuurveulens van het SBS in 2012. Ze is nog niet uitgebracht in de sport. De moederlijn is een klassieke Hannoveraanse stam waaruit bijvoorbeeld de staatshengst Efendi (v. Agram) en de Westfaalse hengst Hasdrubal v. Hartgold voortgekomen zijn. Moeder Ramona liep zelf op ZZLicht niveau.

Vader: Bordeaux was kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, de verrichtingskampioen in Nederland en is ondertussen een echte stempelhengst, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit zijn eerste 2 jaargangen zijn nu al 3 hengsten KWPN goedgekeurd, In Duitsland is Bordeaux nu al vader van 10 goedgekeurde hengsten. Met Biscaya (Bordeaux x Quattro B), Bluetooth (Bordeaux x Riccione) en Bella Laguna (Bordeaux x Lortino) leverde Bordeaux in 2014 alleen de top 3 op het Oldenburger kampioenschap. Bordeaux zelf ontwikkelt zich fantastisch onder Eva Möller. In 2014 en begin 2015 waren ze zeer succesvol in de Prix St. Georges met scores ver boven de 70%. In 2015 hebben ze hun eerste Grand Prix wedstrijden gestart. Bordeaux komt uit een de bekende stam van De Baey. De Angelo xx-dochter Adone is ook de moeder van Rembrandt v. Romadour II, Olympisch Kampioen met Nicole Uphoff. Adone is ook de volle zus van Ahlerich, Europees- Wereld- en Olympisch kampioen met Dr. Reiner Klimke en volle zus van Amon, Nederlands kampioen dressuur met Annemarie Sanders-Keyzer.

3