3. Rapsody D’edouard Joly

Een zeer mooi, edel en ruim bewegend merrieveulen, mooi gesloten in haar constructie en goed op het achterbeen bewegend. Een veulen dat alle verwachtingen waar kan maken want het heeft bloed, elegantie, veel “go” en zeer veel sport in de afstamming.

Moederlijn: De moeder Hapiness D’edouard Joly werd enkel ingezet in de fokkerij wegens een blessure. Deze jonge merrie is een dochter van Londonderry, één van de betere zonen van de volbloed Lauries Crusador xx. Londonderry brengt via zijn grootvader Warkant (v. Worldcup) de bewegingen van de hannoveraan W-lijn mee. Hij was bundeschampion in Duitsland als 4-jarige hengst, reservekampioen als 6-jarige hengst en hij werd verder opgeleid tot niveau Prix St. George. Hij is vader van 33 goedgekeurde zonen en 195 veilingpaarden waaronder de bundeschampion Lemon’s Nicket die 900.000 euro opbracht. Via Spielberg is nog een keer veredeling toegevoegd, en een tweede generatie dressuurbloed.

Vaderlijn :  Suppenkasper (Helen Langehaneberg, Duitsland), Dimanche (Jessica Rhinelander, Canada) Illuster van de Kampert (Shanon Peeters, USA), Denza Lenza (Marieke van der Putten, NL), Sir Florett, Douglas: het aantal Spielberg nakomelingen die het goed doen in de internationale dressuursport groeit nog steeds.
Spielberg is wellicht iets minder bekend maar een top dressuurhengst. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst. Vader Sunny Boy is een alom geprezen zoon van Sandro Hit uit de Donnerhall-dochter Fantastica – de volle zus van beroemdheden Don Schufro en Don Primero. Spielbergs grootvader Rosier brengt het waardevolle bloed van Rubinstein I met zich mee, waardoor ook de beroemde stam van Olympisch kampioenen Ahlerich, Rembrandt en Amon de pedigree van Spielberg versterkt. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix- dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss.