4. Samir van de Rheinhoeve

Onze eerste van 3 “Secret” veulens die uitblinken in losgelatenheid en over een uitgebalanceerd karakter lijken te beschikken. Dit jonge veulen heeft vanuit zijn Oldenburger moederlijn de nodige prestatiegenen meegekregen maar toont ook veel eigenschappen van zijn grootvader Sezuan die duidelijk een stempel drukt op de fokkerij en zijn eigen lijn lijkt uit te bouwen.

Moederlijn: Dit veulen komt uit een mooie Oldenburger dressuurstam. De grootmoeder Daddy Queen is Elite merrie met een staatspremie. De overgrootmoeder Florell is ook Elite merrie. Verschillende nakomelingen van haar hebben een staatspremie of een verbandspremie bekomen. De halfzus van overgrootmoeder Florell – Rosenfee – is ook de moeder van de goedgekeurde hengst : San Francisco (Sandro Hit x Donnerhal ) en Sancisco ( Sandro Hit x Rohdiamant). Beide hengsten werden voor hoge prijzen verkocht op de veiling in Vechta ( +-500 000 Eur) en zij presteren zeer goed in de sport.

Vader: Secret was vorig jaar wellicht de meest besproken hengst wereldwijd door zijn spectaculaire optreden op verschillende shows en wedstrijden. Als zoon van de 4 voudig wereldkampioen bij de jonge paarden Sezuan werd er zeer veel van deze hengst verwacht. Hij heeft de verwachtingen die in hem gesteld werden ook waargemaakt door een podiumplaats op het Bundeschampionat. Dit jaar worden de eerste veulens verwacht en de eerste indrukken zijn positief met o.a. drie veulens in onze collectie van dit jaar. De veulens lijken zeer losgelaten te kunnen bewegen wat wellicht een invloed van Sezuan is.

Hengst – 24/05/2018 – Bruin
Fokker: Willy Boeckx