5. John Jackson Ballante

Een mooi donker hengst veulen dat zich ruim en lichtvoetig weet te bewegen. Nog zeer jeugdig tijdens de selectiedagen maar toch met veel présence optredend.

Moederlijn: Klarice II Ballante heeft zelf geen sportprestaties aangezien zij op 2-jarige leeftijd een ongeval heeft voorgehad en enkel nog in de fokkerij wordt ingezet. John Jackson Ballante komt uit een zeer doorgefokte en gezonde moederlijn – reeds vijf generaties röntgenologisch goedgekeurd – die veel sport gegeven heeft. Uit deze stam zijn al tal van internationale Grand Prix en lichte tour paarden geboren, waaronder Ratchina – G – V. Weltmeyer 2 Prix St Georges en Intermediaire 1 Onder Els Govaerts, Parodie Van de Wateringhoeve V. Donnerhal – 2 x kampioen van Frankrijk en lid van het Franse Team tijdens EK Onder Odille Van Doorn, Ritual Van De Wateringhoeve – V . Weltmeyer2 – Grand Prix In Australie Onder Mary Hanna, Donnerheist Van de Wateringhoeve – V . Donnerhal goedgekeurde dekhengst in Australië en tal van anderen. Uit deze stam hadden we vorig jaar twee veilingtoppers in onze collectie. Blue Hors Romanov wordt gezien als de best presterende Rohdiamant zoon met o.a. Hans Peter Minderhoud in de Grand Prix. Romanov heeft reeds diverse gekeurde zonen en met Hönnerup’s Driver (wereldkampioen 2009 bij de jonge paarden) ook al een topper in de Grand Prix.

Vader: Johnson, zoon van Jazz, loopt al enkele jaren internationaal Grand Prix met Hans Peter Minderhoud. Johnson is een vaste waarde in het Nederlandse team. Hij liep op het WK in Caen 2014 en het EK in Aken 2016 waar ze goud haalden per team. Binnen enkele weken start Johnson op de Olympische spelen in Rio. Als jonge hengst was Johnson al kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, finalist van de Pavocup, winnaar van de hengstencompetie en succesvol deelnemer voor Nederland aan het WK voor jonge paarden in Verden. Ook in de fokkerij doet hij het zeer goed; hij is vader van diverse gekeurde hengsten (o.a. Firestone, reservekampioen KWPN 2013, Breezer, Jack Sparrow en Bretton Woods. Diverse nakomelingen haalden kampioenstitels in Nederland, Canada, Brazilë, België, Duitsland, enz…

5