5. Mister Black Magic

Een mooi donker hengstveulen (wordt zwart) dat zich zeer gesloten en lichtvoetig weet te bewegen. Nog zeer jeugdig tijdens de selectiedagen maar toch met veel présence optredend en een hele jne makkelijke galop tonend. Een veulen dat belooft om een zeer jn en makkelijk rijpaard te worden met reeds 3 generaties Grand Prix-dressuurhengsten in de afstamming.

Moederlijn:  Moeder Dhara is een dochter van de dressuurvererver Negro die we als vader van Valegro niet verder moeten voorstellen. Ze liep zelf succesvol in de sport onder Conny Claessens die met haar als 3 jarige en 4 jarige al diverse aanlegtest won. Ook op exterieurkeuringen was ze winnares. Grootmoeder Veronica werden enkel ingezet in de fokkerij maar ze is wel de volle zus van Tebaldi die Grand Prix loopt in Nederland onder Marjolein Bac. Haar eerste veulen loopt momenteel ZZ in Nederland en Duitsland. Haar veulen Dhara (v. Negro) werd meerdere malen regionaal kampioen en werd al tweede in de Corsendonk Cup, één van de BWP aanlegtesten voor jonge dressuurpaarden. Grootmoeder Pirola van het Bloemenhof is ook de moeder van het dressuurpaard Ferrucio (v. Wynton).

Vader :   De Grand Prix henst Wynton is een zoon van de stempelhengst bij uitstek Jazz, zijn moederlijn bestaat uit louter Duitse top-dressuurverervers met direct de Grandprix hengsten Matador II en Rubinstein. Hij beschikt dan ook over veel charme en uitstraling, hierdoor valt Wynton steeds postitief op. Wynton heeft een zeer goede beentechniek, een goede houding en zeer goede balans. Wynton vererft zich ook goed getuige zijn veulenrapport “De veulens hebben een zeer goed bewegingsmechanisme”
Wynton was in 2012 zeer succesvol in de sport en werd Nederlands Indoor Kampioen te Ermelo in de Lichte Tour. Wynton wordt nu met succes uitgebracht op Grand Prix niveau, waarbij scores van meer dan 70% geen uitzondering zijn. Hij heeft ondertussen ook 3 gekeurde zonen en diverse nakomelingen in de sport.