6. Panthero van de Vogelzang

Een langgelijnd en grootramig hengstveulen dat sterk beweegt met veel takt en zelfhouding. Pathero won de BWP veulenkeuring in Moerbeke 2015.

Moederlijn: Lindenau vd Vogelzang (°2011) bracht dit voorjaar Panthèro. Net weer vier weken onder het zadel  werd Lindenau geselecteerd voor het BWP Dressuurkader waarbij de jury haar als volgt omschrijft: ‘Lindeau is het jongste geselecteerde paard. Ze beweegt met veel tact, heeft zeer veel  techniek in de benen en drie goede tot zeer goede basisgangen. Lindenau wordt nu verder onder Ellen De Baets afgericht en doorgetraind. Grootmoeder Dacrin vd Vogelang liep zelf actief tot M-niveau waarna ze als fokmerrie werd ingezet. Overgrootmoeder Fanny  (°1982) liep als 7-jarige  in België  Z LRV en M-proeven waarna ze verkocht werd naar Duitsland waar ze een aantal jaar  op Lichte Tour liep. Uit deze stam komen verschillende paarden die hoge ogen gooiden op diverse keuringen

  • De Nira  vd Vogelzang: Winnaares open Veulenkampioenschap in Evergem
  • Dacrin vd Vogelzang: Reservekampioen. Open Veulenkampioenschap in Evergem
  • Kadans vd Vogelzang: Winnares en Dagkampioene op BWP Nationaal.
  • Lindenau vd Vogelzang: Winnaar BWP Nationaal Veulenkampioenschap. Op tweejarige leeftijd winnaar Nationaal BWP
  • Lehndorff vd Vogelang: Winnaar Open Veulenkampioenschap.
  • Noblesse vd Vogelzang: winnaar op het Open Veulenkampioenschap en als jaarling winnaar op BWP Nationaal.

Vader : Belantis  komt uit de merriestapel van het Brandenburgse Haupt- und Landgestüt waaruit ook Poëtin en Quaterback komen. Belantis heeft zich bewezen in de sport voor jonge dressuurpaarden door zijn hengstenproeven te winnen en Duits kampioen te worden in Warendorf. Met de score 9,2 (draf 10,0) wonnen ze de kwalificaties en met dezelfde score ook de finale. Op het wereldkampioenschap in Verden 2014 werd hij 4de en was daarmee de beste 5 jarige hengst van Duitsland.  De hengst werd ondertussen toevertrouwd aan Isabell Werth.