6. Q-T Van Het Burghof

Een sympathiek, mooi en correct merrieveulen dat sterk beweegt met veel takt en zelfhouding. Q-T van het Burghof komt uit een oude doorgefokte hannoveraanse stam met de beweging reeds generaties lang verankerd.

Moederlijn: Moeder Irresistible werd als veulen met afstand kampioen op de BWP elite veulenkeuring in 2008. Ze is verder enkel in de fokkerij ingezet. De bewegingen komen natuurlijk via vader Tushinski (v. Krack C) maar verder in de afstamming komt de klassieke Hanoveraanse merrie Goldfee terug, een combinatie Gong x Marconi en deze twee hengsten waren beide “Aktionstraber” op de traditionele hengstenparades in Celle. De degelijke Staathengst Gigant komt uit ook uit deze combinatie en is een volle broer van Goldfee. Uit deze stam komen verder verschillende sportpaarden, zowel springen als dressuur.

Vader: High Five is één van de jonge beloftevolle hengsten in Nederland. Deze zoon van Charmeur heeft de hoogste verwachtingswaarde (175,29) voor de dressuurfokkerij. Charmeur (Florencio x Jazz) uit de stam van Jazz moet geen introductie. De moederlijn van High Five is al even goed als die van zijn vader. Vuroma (v. Negro) is zelf Z2 geklasseerd en ook al moeder van First Choise (v. Jazz ), goedgekeurde hengst in Denemarken. In combinatie met Fürst Heinrich bracht ze nog een ander Z2 dressuurpaard. Grootmoeder Murona bracht diverse goed presterende sportpaarden en is zelf een dochter van de Grand Prix hengst Vincent. Kortom High Five komt uit een moederlijn met zeer veel dressuursport in de genen en dit zien we terug in zijn dochter.

6