6. Single Shot Van Het Bloemenhof

Onze tweede “Secret” die ook in de selectie kwam omwille van zijn losgelatenheid en het gemak waarmee hij kan bewegen. Hij kan groot groot lopen maar ook snel terug komen, het kost hem allemaal geen moeite. We denken dat dit veulen kan uitgroeien tot een uitstekend bewerkbaar dressuurpaard. Ook toont hij veel van zijn grootvader Sezuan. Via Quaterback en Jazz komt er nog eens extra bewegingskwaliteit vanuit de moederlijn.

Moederlijn: Een moederlijn met meer dan voldoende sport bij de directe verwanten.
De Jazz merrie Ommarilla de la Fazenda leverde al Decadent vh Bloemenhof (sportnaam Fidelio vh Bloemenhof) V: Fidertanz, ° 2008, het Intermediaire paard van Fiona Bigwood. De volle broer van Ommarilla is het Grand Prix paard Tylov die eerst de 2de bezichtiging haalde op de KWPN hengstenkeuring. Ook elite merrie Umarilla v. KRACK C mag vermeld worden met een fokwaarde Dressuur van 128. For Omarilla vh bloemenhof, volle broer van de moeder loopt M10. In 2016 stond Cuatrilla hier vermeld als grootmoeder van een For Romance veulen. Ook Andreas Helgstrand heeft al een veulen uit deze stam aangeschaft.

Vader: Secret was vorig jaar wellicht de meest besproken hengst wereldwijd door zijn spectaculaire optreden op verschillende shows en wedstrijden. Als zoon van de 4 voudig wereldkampioen bij de jonge paarden Sezuan werd er zeer veel van deze hengst verwacht. Hij heeft de verwachtingen die in hem gesteld werden ook waargemaakt door een podiumplaats op het Bundeschampionat. Dit jaar worden de eerste veulens verwacht en de eerste indrukken zijn positief met o.a. drie veulens in onze collectie van dit jaar. De veulens lijken zeer losgelaten te kunnen bewegen wat wellicht een invloed van Sezuan is.

Hengst – 13/05/2018 – Vos
Fokker: Fokkerij Bloemenhof

BTW PLICHTIG