7. Ratchina – G

Een mooi merrieveulen dat correct gebouwd is en zeer lichtvoetig kan bewegen. Ze is de volle zus van de veilingtopper van 2015 Palma – G. Deze was ondertussen al 2 maal winnares op de presentatie dagen van Bwp Sint Niklaas. Ratchina – G komt uit één van de beste dressuurstammen (stam 47) van België.

Moederlijn:  Moeder is een dochter van Grand Prix sporthengst Diamond Hit die destijds sterk presteerde onder Emma Hindel. Diamond Hit (die uit de zelfde moeder stamt als Sandro Hit) is één van de beste De Niro zonen in Duitsland. Hij had enkele jaren geleden zeven deelnemende nakomelingen op het WK jonge paarden In Verden. Laurie – G is een opvallende verschijning met drie buitengewone goede bewegingen. Soepel en sterk vanuit de achterhand komende bewegingen is een kenmerk van Diamond Hit. Dit is dezelfde stam als cataloog nummer 10. Interessant om weten is dat Laurie – G de zesde moeder op rij is die röntgenologisch gezond bevonden is. Verder uit deze stam :
• Parodie van de Wateringhoeve v. Donnerhall,2 X kampioen van Frankrijk niveau G P
• Kaprice van de Wateringhoeve: 5 x kampioen van België exterieur, Sport : niveau Z2 LRV
• Donnerheist van de Wateringhoeve: v. Donnerhall, goedgekeurd in Australië
• Tequilal van de Wateringhoeve v. Weltmeyer II, succesvol lichte tour met Els Michiels
• Robic van de Wateringhoeve v Weltmeyer II, succesvol Canada lichte tour
• Rubin van de Wateringhoeve, v. Rotspon, goedgekeurde hengst in Westfalen, succesvol Grand Prix in USA • Gorky G, v. Laudabilis, succesvol lichte tour met Ingrid Daeleman
• Gloria van de Wateringhoeve, v. Laudabilis succesvol lichte tour met Els Michiels
• Lorenzo Van de Wateringhoeve winnaar van verschillende proeven Intermediere 1 in Amerika onder Marta Anlot en Chelley Van Den Nest .

Vader :   Special Agent Amour is een grote en opvallende hengst die zijn fraai exterieur en bewegingstalent combineerd met een uitstekend prestatievermogen. Een hengst met veel uitdrukking en drie basisgangen van hoogste kwaliteit zijn de kenmerken van Special Agent Amour. Zijn stap, altijd in viertakt met veel ruimte, een zeer sterke en elastische draf waarbij het achterbeen altijd sterk onder de massa komt, gecombineerd met een geweldige schoudervrijheid maken hem een toptalent. Zijn galop is ruim, gedragen met een goede balans en bergop. Special was al succesvol op het Bundeschampionat in Duitsland,vertegenwoordigde België op het WK in Verden en wordt ondertussen verder opgeleid voor de lichte tour. Zijn vertegenwoordigde België op het WK in Verden en wordt ondertussen verder opgeleid voor de lichte tour. Zijn kinderen doen het zeer goed op de wedstrijden jonge paarden en aanlegtesten en zullen België vertegenwoordigen op het WK dressuur in Ermelo.