7. Soraya van de Kempenhoeve

Dit donkere merrieveulen wist zich zowel bij de selectie als bij de tweede voorstelling enorm op te waarderen in beweging. Ze moet nog wat aan bespiering winnen maar de kwaliteit in beweging is ontegensprekelijk aanwezig. Painted Black komt sterk terug in dit veulen wat laat vermoeden dat ze in de dressuurring dit ook gaat laten zien.

Moederlijn: Moeder van dit veulen is de pas 3 jarige Painted Black merrie Poplady. Moeder Drude gaf ondertussen 4 veulens, grootmoeder Donna gaf in aanparing met Apache de gekeurde hengst Falcon.

Vader: Grand Galaxy Win is een ultra moderne jonge hengst van Apache; de KWPN Grand Prix nieuwkomer. Door het type en zijn bewegingen is Galaxy een hengst met veel potentie. Galaxy is een zoon van de bekende elite merrie Winner T die afstamt van de Grand Prix hengst en topvererver Jazz. Winner T is daarmee een volle zus van het Prix St. George paard Volvo. In de derde generatie vinden we de welbekende Zeoliet, vader van ontelbaar veel Grand Prix nakomelingen zoals Gomerant, Oscar B en Lawoel. In 2014 was Grand Galaxy Win kampioen van de Deense hengstenkeuring en in 2015 was hij tweede in de finale van de vierjarigen op het Deense kampioenschap. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan het wereldkampioenschap voor jonge paarden in 2016.

Zijn eerste nakomelingen zien er veelbelovend uit en er zijn 8 zonen geselecteerd voor de Deense hengstenkeuring in Herning.

Merrie – 15/05/2018 – Zwartbruin
Fokker: BVBA De Kempenhoeve

BTW PLICHTIG