8. Quick van de Kempenhoeve

Een sterke en typische zoon van Glamourdale, een veulen dat kan schakelen en opvallend veel kracht in het achterbeen liet zien bij een mooi voorbeengebruik.

Moederlijn: De moeder is een rechtstreekse De Niro dochter uit één van de beste dressuurstammen van Belgie. Quick komt dus uit een zeer doorgefokte en gezonde moederlijn – reeds vijf generaties röntgenologisch goedgekeurd – die veel sport gegeven heeft. Uit deze stam zijn al tal van internationale Grand Prix en lichte tour paarden geboren, waaronder Ratchina – G – V. Weltmeyer 2 Prix St Georges en Intermediaire 1 onder Els Govaerts, Parodie Van de Wateringhoeve V. Donnerhal – 2 x kampioen van Frankrijk en lid van het Franse Team tijdens EK Onder Odille Van Doorn, Ritual Van De Wateringhoeve – V . Weltmeyer2 – Grand Prix In Australie Onder Mary Hanna, Donnerheist Van de Wateringhoeve – V . Donnerhal goedgekeurde dekhengst in Australië en tal van anderen. Uit deze stam hadden we vorig jaar twee veilingtoppers in onze collectie. De Niro moeten we niet meer voorstellen. Van zijn nakomelingen hebben 400 het niveau Z2 of hoger behaald. dat is bijna 30% van zijn afstammelingen die het in de sport gemaakt hebben, een ongekend hoog cijfer. De Niro is dan ook met recht de lijstaanvoerder van de dressuurhengsten wereldwijd.

Vader: Glamourdale is de kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verlichtingstest 2014. Glamourdale is een mooie hengst met veel talent voor het zware werk en een opvallende gallopade. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries. Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.

8