8. Riskey-M

Een mooi zwarte hengstveulen met Grand Prix dressuurgaven van zowel vader als moederszijde. Riskey heeft de trit in de benen van Dante Weltino en het kader, de elegantie en de dressuuraanleg van vader en moeder. Komt uit één van de beste dressuurstammen van Nederland, de Bottie-stam, Merrielijn 52, fokfamilie 29

Moederlijn:  De moeder van dit fantastisch bewegend hengstveulen is niemand minder dan de merrie Vradin (Gribaldi x Michelangelo) die hier in 2013 de titel van Belgisch kampioen veroverde met Simon Missiaen. Vradin, heeft met veel succes internationaal grand-prix dressuur gelopen. Topprestaties werden onder andere geleverd in 2012, toen de CDI van Pompadour gewonnen werd. Een ander memorabel hoogtepunt was de 11de plaats in de grote nale te Aken met 73,65 % in de free style. Succes komt niet vanuit het toeval want Vradin stamt zelf uit één van de meest succesvolle stammen van Nederland namelijk de Bottie-stam. Uit deze stam zijn talloze goedgekeurde hengsten gekomen, internationale sportpaarden en keuringskampioenen. De moederlijn gaat rechtstreeks terug op de bekende Nannet, die ook aan de basis staat van de Grand Prix-dressuurpaarden Kingston (v.Voltaire), Byoux (v.Le Mexico), Tacolando Triple R (v.Ircolando), Vradin (v.Gribaldi) en Calador (v.Amor). Uit deze lijn komen ook KWPN-gekeurde hengsten als Estoril (v.Zhivago), Mondriaan (v.Balz ug), Vanitas (v.Pretendent) en Cabochon (v.Vincent). Niet onbelangrijk is de overgrootvader Michelangelo die ook de vader is van Michelino, de top dresuurvererver in Denemarken. Het bloed van Michelangelo wordt door de Grand Prix ruiters zeer gewaardeerd.

Vader :   Dante Weltino is één van de revelaties van afgelopen international Grand Prix seizoen. Als 9 jarige was hij al geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio waar een spijtige hoefblessure hem buiten strijd stelde. Inmiddels is hij weer op volle kracht terug wat hij bewees op het CDIO van Rotterdam in Juni met een score van meer dan 75% in de Grand Prix en Grand prix special. Maar ook als jonge hengst heeft hij zich bewezen. Eerst als reserve kampioen op de Oldenburger hengstkeuring in 2009, later in de proeven en op het Bundeschampionat.
Belangrijker nog zijn zijn prestaties als fokhengst. Hij leverde diverse goedgekeurde zonen, talloze top veulens die duur verkocht werden op elite veilingen in Duitsland en top jonge dressuurpaarden zoals bijvoorbeeld Daytona Platinum.