9. Fleur van de Rheinhoeve

Een ruim ontwikkeld en sterk merrieveulen dat met veel houding beweegt, veel afdruk met een actief achterbeen. Ze valt keer op keer op. Een veulen met veel takt en ruimte in de beweging. Ze is zeer interessant voor de sport maar kan ook in de fokkerij zeer waardevol blijken. Ook vermeldenswaardig is dat dit veulen op 3 juli een Oldenburger Fohlenprämie bekomen heeft.

Moederlijn:  Dit veulen komt uit een mooie Oldenburger dressuurstam. De grootmoeder Daddy Queen is Elite merrie met een staatspremie. De overgrootmoeder Florell is ook Elite merrie. Verschillende nakomelingen van haar heben een staatspremie of een verbandspremie bekomen. De halfzus van overgrootmoeder Florell – Rosenfee – is ook de moeder van de goedgekeurde hengst : San Francisco (Sandro Hit x Donnerhal ) vroeger bekend als San Doncisco en Sancisco (Sandro Hit x Rohdiamant). Beide hengsten werden voor mee dan 500.000 euro verkocht op de veling in Vechta met als uitschieter 580.000 euro voor San Francisco. Bovendien presteren beiden zeer goed in de sport.

Vader :  Finest is één popoulairsten onder de vele Fürstenball zonen. Hij was één van de populairste hengsten tijdens de keuring van zijn jaargang in Verden. Nadien deed hij een zeer goede 30 dagen test in Münster met een score van 138 punten. Als 4 jarige won hij al zijn dressuurwedstrijden voor zijn leeftijdsklasse met scores tot 9,0. Dat deed hij ook in 2016 tot aan zijn kwali caties voor het Bundeschampionat. Finest combineert de kracht en afdruk van Weltmeyer via diens zoon Wie Weltmeyer met de souplesse van Fürstenball. Finest komt uit een voortreffelijke stam wat zich weerspiegelt in een goede verervinggskracht. Hij leverde met zijn eerste veulenjaargang direct veulens die hoog scoorden op veulenkampioenschappen en voor mooie bedragen verkocht werden op elite veilingen.