9. Penelope van Steenstraete

Een zeer elegant en mooi veulen met een zeer mooi hoofdje dat afstamt van één van de tophengsten van Duitsland van dit ogenblik.

Moederlijn:  Moeder Buette MK was als 8 jarige Z Dressuur startgerechtigd.  Grootmoeder Venedith liep M2, overgrootmoeder Meredith was een KWPN stermerrie die verschillende Z dressuurpaarden gebracht heeft.

Vader : Fürstenball: een fenomeen in zowel de fokkerij als de sport.  Hij was keuringskampioen, verrichtingskampioen, Bundeskampioen, leverancier van de kampioenshengst, S-dressuur winnaar, VTV-hengst van het jaar 2013; meer is op zo’n jonge leeftijd haast niet mogelijk! Zowel in de sport als op keuringsplaatsen stammen de kampioenspaarden veelvuldig van Fürstenball. En deze nakomelingen brachten hem met 170 punten in de absolute kopgroep van de Duitse fokwaardeschatting. Zelf als de onbetwiste kampioenshengst van zijn keuring in 2008, bracht hij in diverse fokgebieden reeds meerdere kampioens- en premiehengsten, waaronder Follow Me, Finest, Farrell en vele anderen. Met de grootst mogelijke lichtvoetigheid, losgelatenheid en elasticiteit belichaamt hij het dressuurpaard van de moderne tijd. Zelf als veulen veilingtopper met 110.000 Euro, keuringskampioen, verrichtingskampioen met de sensationele 154.98 punten in de dressuurindex (16 keer 9.0 en zo niet beter 10.0 voor Rittigkeit) en Bundeskampioen van de 5-jarige dressuurpaarden in 2011. Met de topcijfers 9.5 voor draf en totaalindruk, 10.0 voor stap, 9.0 voor galop en losgelatenheid won hij het kampioenschap met 9.4. Kort daarvoor werd hij met 9.1 de Oldenburger Landeskampioen. Ook in 2012 bevestigde hij zijn kwaliteit met hoge plaatsingen in het Landes- en Bundeschampionat net als  tijdens de wereldkampioenschappen voor 6-jarige dressuurpaarden. In 2013 werden de eerste overwinningen op Prix St. Georges-niveau behaald en werd Fürstenball tijdens de Oldenburger Althengstparade tot VTV-dressuurhengst van het jaar gekroond. Kortom een hengst die geschiedenis schrijft.